Διάσκεψη Βερολίνου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από την Καγκελαρία

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία, με ακροβολισμένα όργανα της τάξης έξω απ' την Καγκελαρία. Η Διάσκεψη του Βερολίνου, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη Λιβύη, προφανώς είναι το πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη και το ενδιαφέρον πανταχόθεν τεράστιο. 

Λόγω της Διάσκεψης, οι αστυνομικές αρχές έχουν κλείσει ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου του Βερολίνου. Τα σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που θα βρεθούν στη Διάσκεψη δημιουργούν υψηλές απαιτήσεις, όσον αφορά την ασφάλεια. Για αυτό το λόγο, αυτή τη στιγμή το Βερολίνο να βρίσκεται στο «επίπεδο 1» για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούνται.

Στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 4.500 αστυνομικοί. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί μέχρι και ο εναέριος χώρος για τα ιδιωτικά αεροσκάφη σε ακτίνα 55 χιλιομέτρων και ύψος 3.000 μέτρων από την Καγκελαρία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται  σε πρεσβείες και ξενοδοχεία στα οποία έχουν βρίσκονται ξένοι αξιωματούχοι.

Αστυνομικοί υπάρχουν σε κάθε σημείο μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ενώ ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται στις ταράτσες των γύρω κτιρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM