Βύρωνας Αθανίτης: «Δικαίωμα σε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο»

Συζητάμε με τον διευθυντή Διαχείρισης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου Αθηναίων και συγγραφέα Βύρωνα Χ. Αθανίτη για την Αυτοδιοίκηση, τον κορονοϊό, αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου. Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Το σπαθί του αυτοκράτορα», από τις Εκδόσεις Γράφημα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Κωστούρο

Κύριε Αθανίτη, είστε διοικητικό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και συγγραφέας. Πόσο εύκολο είναι να δραστηριοποιείται κανείς εκ παραλλήλου σε περισσότερους επαγγελματικούς χώρους;

Εφόσον υπάρχει η ικανότητα προγραμματισμού εργασιών, ορθολογικής κατανομής του χρόνου και ιεράρχησης προτεραιοτήτων, θεωρώ ότι μπορούμε να ασκούμε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Προέχει, βέβαια, ο σεβασμός στη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και το υπηρεσιακό καθήκον, πέραν των οικογενειακών υποχρεώσεων.

Τι σας ώθησε να γράψετε το νέο σας βιβλίο;

Η αρχική ιδέα για ένα τυπικό μυθιστόρημα αναζήτησης του σπαθιού του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα είχε καταγραφεί ως πρωτόλειο κείμενο προ εικοσαετίας. Ήρθαν, όμως, η κρίση και η χρεοκοπία της χώρας να μετασχηματίσουν το περιεχόμενό του, αναδεικνύοντας περισσότερο τα γεγονότα εκείνης της εποχής που κατέληξαν στην Άλωση της Πόλης και τα οποία συνδέονται άμεσα με την ιστορική μας συνέχεια και το σήμερα, ίσως πολύ πιο έντονα απ’ ό,τι θα υπέθετε κανείς με την πρώτη ματιά.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM