Ανασχηματισμός: Τα έξι υπουργεία στην ατζέντα αλλαγών του Μητσοτάκη

Μπορεί η ΠτΔ να έχει αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν βάζει τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού, για τα οποία κάνουν λόγο υψηλά ιστάμενες πηγές της κυβέρνησης.

Αν και το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι όποιες κινήσεις και αν γίνουν θα γίνουν μετά τις 24 Αυγούστου, ωστόσο και η εβδομάδα που ξεκινά δεν είναι «αθώα».

Οι αλλαγές ή οι προσθήκες, εστιάζονται σε 6 υπουργεία που εµπλέκονται άµεσα µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης.

Αυτά είναι το υπουργείο Οικονοµικών, το Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υποδοµών και Μεταφορών, το Εργασίας, το Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όχι όµως σε επίπεδο υπουργών.

Σύµφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο πρωθυπουργός είχε τις τελευταίες 10 ηµέρες επαφές µε τις ηγεσίες των προαναφερόµενων υπουργείων, ώστε να έχει μία συνολική εικόνα για το πού χρειάζονται αλλαγές ή ενίσχυση σε έµψυχο και όχι µόνο δυναµικό.

Οπως προκύπτει, σε τρία έως τέσσερα υπουργεία θα πρέπει να αναµένονται προσθήκες σε επίπεδο υφυπουργών, ενώ έχει συζητηθεί η πιθανότητα δηµιουργίας θέσεων αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Οικονοµικών και στο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα ονόματα που φιγουράρουν σε προσθήκες

Κάνοντας λόγο για προσθήκες, επικρατέστεροι να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήµα από τη δεξαµενή της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας φέρονται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος -σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σενάριο της αποµάκρυνσης του υπουργού Τουρισµού Χάρη Θεοχάρη-, ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός, ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Άνοιγμα Μητσοτάκη προς το κέντρο

Είναι μία κίνηση στην πολιτική στρατηγική του δικομματισμού, που την αναμένουμε από τον πρωθυπουργό, μιας και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παίζει» ανοιχτά προς την κατεύθυνση αυτή.

Εάν αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης προωθείσει τη διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο, τότε δεν αποκλείεται να δούμε στη θέση του υφυπουργού Εργασίας, τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, Πάνο Τσακλόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

 

πηγή: κυβέρνηση.gr