Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή την επίσκεψή της στον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι μίλησε για τις αναδοχές στη νέα ενέργεια «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Στον ξενώνα, η υφυπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής, που φιλοξενεί κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και παιδιά έως 5 ετών, ενώ συνομίλησε με τους υπεύθυνους του ξενώνα και σημείωσε: «Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και να ελαχιστοποιήσουμε τη διαμονή των παιδιών σε εξειδικευμένες δομές προστασίας, διασφαλίζοντας την αποκατάστασή τους σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το φυσικό τους -αν αυτό είναι εφικτό- ή θετό, αν εκτιμηθεί αναλόγως».

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συζήτησε με τους υπεύθυνους και τόνισε τη σημασία της καταγραφής όλων των παιδιών στο Ενιαίο Εθνικό Μητρώο και της υποβολής σωστά συμπληρωμένων Ατομικών Σχεδίων Οικογενειακής Αποκατάστασης (ΑΣΟΑ) για κάθε παιδί.

Οι υπεύθυνοι της δομής την ενημέρωσαν ότι άμεσος στόχος του ξενώνα είναι η ασφαλής επιστροφή των παιδιών στο φυσικό οικογενειακό περιβάλλον τους ή, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, η τοποθέτησή τους σε ανάδοχες οικογένειες.

Μάλιστα, όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, ενόψει της ενεργοποίησης του συνταιριάσματος, η διαδικασία αυτή της τοποθέτησης παιδιών σε ανάδοχες ή θετές οικογένειες αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, αυτοματοποιημένα και με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών.

Σήμερα, στον Ξενώνα Βρεφών SOS Αμαρουσίου φιλοξενούνται 12 παιδιά και παρακολουθούνται έξι που έχουν επιστρέψει στο οικογενειακό περιβάλλον τους. «Ακολουθώντας τη νέα πολιτική του υπουργείου Εργασίας που έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει την παραμονή των παιδιών σε δομές φροντίδας, έχουν αποκατασταθεί σε οικογένειες 40 παιδιά από αυτόν τον ξενώνα, ενώ τα παιδικά χωριά συνολικά έχουν πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς, 190 αναδοχές/υιοθεσίες», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ