Κακοκαιρία Ιανός: 200 μηχανικοί του υπ. Υποδομών στις πληγείσες περιοχές

μηχανικοί

Η κακοκαιρία Ιανός προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας με το πέρασμα της. Έτσι, 200 μηχανικοί του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές.

Συνεργεία με περισσότερους από 200 μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών έχουν μεταβεί στη Θεσσαλία, την Κεφαλονιά, τη Φθιώτιδα και τις άλλες πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές για την καταγραφή των ζημιών μαζί με τους μηχανικούς των δήμων και των περιφερειών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο στη Θεσσαλία έχουν σταλεί από το υπουργείο 80 μηχανικοί.

Ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί και για τους πληγέντες από αυτήν τη θεομηνία θεομηνία το μοντέλο που εφαρμόστηκε πρόσφατα στις πλημμύρες στην Εύβοια, δηλαδή θα καταβληθούν άμεσα 5.000 ευρώ ανά κατοικία και οικογένεια και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Επίσης, ανέφερε ότι θα διατεθεί άμεσα από το υπουργείο Υποδομών 1.000.000 ευρώ ανά πληγέντα δήμο, σε όλες τις περιοχές, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, ενώ θα προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, αρκετά από τα οποία είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων, αλλά και κάποια που προέκυψαν τώρα, κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος συμμετείχε σε κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο την Καρδίτσα, τον Αλμυρό και τη Φθιώτιδα, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική, σημειώνοντας πως «ούτε κι εμείς περιμέναμε τέτοια καταστροφή». Τέλος, τόνισε πως η Πολιτεία θα κινηθεί άμεσα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί αύριο την Καρδίτσα και θα ανακοινώσει όλα τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM