Tiffany-LVMH: Οι δύο «τιτάνες» έγιναν ένα! Το παρασκήνιο της μεγαλύτερης συμφωνίας -ever- στον «πλανήτη-μόδα»

Θα θυμάστε ασφαλώς την κλασική ταινία με την Audrey Hepburn «Breakfast at Tiffaqny's». Απ' τα ακριβότερα κοσμήματα στον κόσμο, συνώνυμα της φινέτσας και της αριστοκρατικότητας, που πλέον όμως ανήκουν στον μεγαλύτερο οίκο μόδας και ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, τον LVMH.Η «χρυσή» συμφωνία για την εξαγορά της θρυλικής Tiffany απ' τον Louis Vuitton 

Η κίνηση-ματ στον κόσμο των 24 καρατίων της Moët Hennessy Louis Vuitton είναι η μεγαλύτερη συμφωνία -ever- στα είδη πολυτελείας και δίνει την ευκαιρία στον γαλλικό όμιλο να αναδειχθεί σε ηγέτη της αγοράς κοσμημάτων αλλά και να διευρύνει τη δύναμή της στην αμερικανική αγορά.

Ο γαλλικός όμιλος επιχειρήσεων ανέφερε ότι κατέληξε στην οριστική συμφωνία για την αγορά της Tiffany στην τιμή των 135 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά. Mιλάμε για ένα τρελό ποσό, όπως αντιλαμβάνεστε, που σαφώς, όμως, αποτελεί value for money. Μάλιστα, μέχρι τα μέσα του 2020 αναμένεται η ολοκληρωτική απορρόφηση της Tifanny από τη Louis Vuitton.

Η επίσημη ανακοίνωση

Για την αγοραπωλησία έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος του ΔΣ της Tiffany, Roger Farah, τονίζοντας:

«Το Δ.Σ. κατέληξε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή με την LVMH ανοίγει έναν συναρπαστικό δρόμο για τον όμιλο, ο οποίος εκτιμά την παρουσία της Tiffany και θα επενδύσει στα μοναδικά της assets και στο ισχυρό ανθρώπινο κεφάλαιό της, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακά υψηλό τίμημα που παρέχει ασφάλεια στους μετόχους μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Φάρα.

Image removed.

Όσο για τον Bernard Arnault, τον τεράστιο leader της LVMH, δήλωσε:

«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας».

O «πλανήτης» Tiffany & Co.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Ο γαλλικός όμιλος Moët Hennessy Louis Vuitton αρχικά (στις 15 Οκτωβρίου) πρότεινε 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της. Αυτά πριν ανεβάσει αυτή την πρόταση σε περίπου 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Η τελευταία προσφορά, βέβαια, είχε παρακινήσει την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, που αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany.

ΤΙP

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια. Είπατε κάτι;