Σκυλακάκης: «Περνάμε τη μεγαλύτερη ύφεση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Για την οικονομική ύφεση, που έχει προκληθεί από την πανδημία μίλησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής πως «περνάμε τη μεγαλύτερη ύφεση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο ίδιος δήλωσε αρχικά πως «έχουμε μπροστά μας 6 δύσκολους μήνες και υγειονομικά και οικονομικά. Θα περάσουν όμως. Η κυβέρνηση έχει κρατήσει τους πόρους, θα βοηθήσει την οικονομία, όπου και όσο χρειάζεται»

Δημόσιες δαπάνες πάνω 70 δισ.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως οι δημόσιες δαπάνες στον προϋπολογισμό του κράτους ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ.

«Αυτό είναι έλλειμμα. Αυτό το δανειζόμαστε από το μέλλον. Και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να το δανειστούμε από μελλοντική ανάπτυξη και ανάκαμψη» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως θα βγούμε από αυτή την κρίση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

«Μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα»

«Περνάμε τη μεγαλύτερη ύφεση, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παγκόσμια ύφεση με εξωγενή αιτία. Και περνάμε και τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα. Η Ελλάδα, σε αυτές τις δύο κρίσεις, μπήκε κατεξοχήν ευάλωτη. Κάποιοι λόγοι είναι ανεξάρτητοι από τη θέλησή μας.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως όταν ο κορονοϊός αυξάνεται βίαια, λόγω του ότι πλήττει περισσότερο τους ηλικιωμένους, τότε και η Ελλάδα πλήττεται δυσανάλογα σε σχέση με άλλες χώρες», είπε ο κ. Σκυλακάκης και τόνισε πως  και στην οικονομία «η χώρα ήταν και είναι ευάλωτη, σε μια τέτοια παγκόσμια κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM