Ευκαιρία για ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις

Νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές του Δημοσίου- Τι ορίζει η νέα ρύθμιση- ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Μία ακόμη ευκαιρία δίνεται στους οφειλέτες του Δημοσίου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που μπαίνει σε ισχύ.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η ρύθμιση απευθύνεται σε οφειλέτες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων να επανενταχθούν, με την  προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν κανονικά τη δόση του Νοεμβρίου και των επόμενων μηνών.

Παρατείνονται ακόμη και οι πληρωμές των δόσεων των ρυθμίσεων της εφορίας για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Σχετικά με την  επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, ορίζεται πως οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή μετά την καταβολή της τελευταίας προγραμματισμένης δόσης, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αντίστοιχα ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής.

Η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και την περίοδο Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2020 και δεν μπόρεσαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ρύθμισης των 120 δόσεων, μπορούν τώρα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών τους από τον Νοέμβριο και μετά.