Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πληρωμές

Σήμερα ξεκινά η πληρωμή 9,9 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση 42.449 δανείων και 26.059 δικαιούχων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα «Γέφυρα» αφορά δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και από τις πληρωμές καλύπτεται η μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα εννέα μηνών, με τους δικαιούχους να καλούνται να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί, ακριβώς με την ίδια διαδικασία.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αναφέρεται σε δανειολήπτες οι οποίοι έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α’ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Έως το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσει και νέα φάση πληρωμών της επιδότησης.

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

«Η πραγματοποίηση των πρώτων πληρωμών της κρατικής επιδότησης σήμερα, μόλις έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, αποτελεί σημαντική επιτυχία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, την οποία συγχαίρω και ευχαριστώ για τη συστηματική δουλειά της, παρά τις αντίξοες, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, συνθήκες.

Με το πρόγραμμα “Γέφυρα” η κυβέρνηση αποδεικνύει, άλλη μία φορά, έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη το ευαίσθητο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

Παράλληλα, ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι κατάφεραν, εν μέσω πανδημίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM