Παπαθανάσης – λιανεμπόριο: Σημαντικά τα έσοδα από το άνοιγμα

καταστήματα λιανεμπόριο

Σημειώθηκαν σημαντικά έσοδα στην αγορά, δήλωσε ο αν. υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης – Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα σχολεία – Νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο Mega μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις επιδοτήσεις δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αγορά δούλεψε, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες

Ο υπουργός δήλωσε πως η πρώτη βδομάδα με ανοιχτά τα καταστήματα ήταν αρκετά καλή καθώς σημειώθηκαν σημαντικά έσοδα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Η αγορά δούλεψε και επειδή θέλουμε να έχει διάρκεια πρέπει να τηρούμε τους κανόνες».

Όσον αφορά τον χειμερινό τουρισμό, υποστήριξε πως η δημόσια υγεία είναι το αγαθό που θέλει η κυβέρνηση να υπηρετεί, κατά συνέπεια θα γίνουν οι προτάσεις στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και αυτοί θα αποφασίσουν. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τα οποία και θα επανεκκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα ανοίξουν και καταστήματα ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες κλπ, σύμφωνα με τον υπουργό. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αθλητικές δραστηριότητες και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, και υποστήριξε πως ένα τέτοιο βήμα άπτεται των αποφάσεων της επιτροπής.

Νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε πως ετοιμάζεται πρόγραμμα με βάση το οποίο θα χορηγούνται δάνεια ύψους 30-50.000 ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το ύψος της εγγύησης θα καθοριστεί στο 80% και το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τέλος του μήνα. Ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρχει και επιδότηση των ενήμερων δανείων, η οποία θα τρέξει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή υποστήριξε πως αναμένεται υπουργική απόφαση για να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις. Τα κριτήρια αφορούν την πτώση του τζίρου, ενώ το ύψος του ποσού που θα μοιραστεί ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Απαλλαγή από το ενοίκιο θα λάβουν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15 Γενάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM