Παπαθανάσης: Έρχονται μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, είπε πως με αφορμή τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού, πρόκειται να ανακοινωθούν και νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, διαβεβαίωσε πως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού, έρχονται και μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας

«Σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας προκειμένου να βρεθούμε σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Νίκος Παπαθανάσης, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, επισήμανε πως η χώρα μας είναι από εκείνες τις χώρες που «έχασε» τις λιγότερες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατά το διάστημα του πρώτου κύματος της πανδημίας.

«Θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των επιχειρήσεων»

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως από 1η Δεκεμβρίου πρόκειται να ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και την ίδια διαβεβαίωσε πως «δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης».

«Κρατήσαμε δυνάμεις για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που έλεγε εμπροσθοβαρώς να ρίξουμε όλα τα λεφτά», συμπλήρωσε.

«Οι κανόνες θα είναι συγκεκριμένοι»

Αναφορικά με τα σενάρια περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα καταστήματα εστίασης, ο Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε πως οι κανόνες θα είναι συγκεκριμένοι.

«Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία»

«Δεν κλείνει το λιανικό εμπόριο και η εστίαση. Τα μέτρα θα είναι τέτοια, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός», σημείωσε. Και συνέστησε «ψυχραιμία και θα πάνε όλα καλά». Ενώ, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως «πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία».

«Ο Τσιόδρας είναι ένας λαμπρός επιστήμονας»

Τέλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχολίασε τη σχετική τοποθέτηση του καθηγητή Τσιόδρα. Και είπε χαρακτηριστικά, πως «είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος – μαζί με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή – έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για τη διαχείριση της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM