Από αύριο η καταβολή των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Ξεκινά αύριο η ηλεκτρονική διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε μακροχρόνια ανέργους. Σύμφωνα με αυτήν, δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοεμβρίου 2020.

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν έγκρισης από το Δ.Σ. του Οργανισμού, έπειτα από έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων.

Από τον έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα εξής στοιχεία:

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας

β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο

γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

δ) ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑMΚΑ)

ε) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο Οργανισμός.

Τέλος, να σημειωθεί πως η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM