Γεωργιάδης: Έρχονται νέα μέτρα για το λιανεμπόριο

Νέα μέτρα για συγκεκριμένους κλάδους του λιανεμπορίου προανήγγειλε σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (11/1) μια νέα δέσμη μέτρων η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα μέτρα που βρίσκονται καθ' οδόν θα αφορούν συγκεκριμένους κλάδους του λιανεμπορίου και πιο συγκεκριμένα τον τομέα της ένδυσης αλλά και της υπόδησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στους δύο αυτούς κλάδους πρόκειται να δοθεί μια κάποια προτεραιότητα, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά». Μάλιστα, ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο. «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις ωστόσο εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

«Ό,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί», σημείωσε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως οι ιδιοκτήτες οι οποίοι λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Αναφορικά με το κόστος που έχουν τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τον αντίκτυπο που έχουν στην ελληνική οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως: «Πράγματι, έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος. Όμως δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM