Επίδομα Γέννας: Δεύτερη ευκαιρία σε όσους το έχασαν

Η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασα το επίδομα γέννας για τεχνικούς λόγους.

Το επίδομα γέννας για το 2020, σύντομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους εκείνους που το έχασαν εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, όπως σημείωσε η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Υπήρξε μια σειρά λαθών τόσο από γονείς όσο και από υπηρεσίες»

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός εργασίας τόνισε χαρακτηριστικά πως «το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια σειρά λαθών τόσο από γονείς όσο και από υπηρεσίες».

Από την Τετάρτη η καταβολή του επιδόματος γέννας για όσους το έχασαν

Ωστόσο, όπως επισήμανε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «το Δημόσιο δεν επιθυμεί να χαθεί το βοήθημα από κανέναν δικαιούχο». Έτσι, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί, «από την Τετάρτη, θα μπορούν όσοι για τεχνικούς λόγους έχουν χάσει το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ να υποβάλλουν νέα αίτηση για να τους καταβληθεί το βοήθημα».

Για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ

Αναφορικά με το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, η υφυπουργός εργασίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι: «ο διπλασιασμός του επιδόματος στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) αφορά περισσότερους από 480.000 πολίτες».

Επιπλέον, η υφυπουργός εργασίας είπε εμφατικά πως πλέον στο μέτρο αυτό εντάσσονται και νέες κατηγορίες δικαιούχων, όπως οι κακοποιημένες γυναίκες.

«Τα τεστ στους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας γίνονται κανονικά»

ilikiomeni ke giatri me stoles prostasias

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε και για τα γηροκομεία ε μέσω της πανδημίας, λέγοντας ότι: «Τα τεστ στους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας γίνονται κανονικά και μάλιστα το Κράτος πλέον στέλνει κάθε εβδομάδα rapid test για όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους σε κάθε δομή, ώστε να γίνεται καλύτερα και τακτικότερα ο έλεγχος, με βασικό στόχο την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM