Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή για τις αναστολές Νοεμβρίου

Πιστώνονται σήμερα τα 800 ευρώ από τις αναστολές Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Αναστολές Νοεμβρίου: Πιστώνονται από το βράδυ της Παρασκευής 11/12/2020 οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το ποσό που θα καταβληθεί σήμερα ανέρχεται σε 251.668 εκατ. ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους. Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439.975 εκατ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πληρωμές αυτές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Επίσης, 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Επανεξετάζεται επίσης το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM