Άλλαξε εκτάκτως η ΕΛΣΤΑΤ την ημέρα που θα ανακοινώσει την ύφεση του 2020!

Ανακοινώνεται σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ η ύφεση του 2020

Σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη κίνηση προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς άλλαξε εκτάκτως την ημέρα που θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ το 2020.

Του Βασίλη Τσεκούρα

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, αλλά τελικά τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι.

Πρόκειται για τα προσωρινά στοιχεία του δ' τριμήνου του περασμένου έτους και τις εκτιμήσεις για την πορεία της ύφεσης καθ' όλη τη διάρκεια του 2020.

Σημειώνεται πως το οικονομικό επιτελείο περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση αυτών των στοιχείων, προκειμένου να καταρτίσει τα μέτρα στήριξης του επόμενου χρονικού διαστήματος, αφού θα πρέπει να κινηθεί με γνώμονα και το βάθος της περσινής «τρύπας» στην οικονομία.

Σημαντικό θα είναι και το ποσοστό της ύφεσης το δ' τρίμηνο, καθώς θα αποτυπώσει τα… απόνερα που μετακυλήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2021, το λεγόμενο φαινόμενο του «carry over», κατά το οποίο η «δυναμική» της ύφεσης ενός τριμήνου μεταφέρεται και στο επόμενο.

«Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ενημερώνει ότι το δελτίο Τύπου "Τριμηνιαίοι Εθνικοί Λογαριασμοί 4o τρίμηνο 2020 (προσωρινά στοιχεία) – Ετήσιοι Εθνικοί Λογαριασμοί 2020 (εκτιμήσεις)", που ήταν προγραμματισμένο για τις 8 Μαρτίου 2021, θα δημοσιευτεί στις 5 Μαρτίου 2021», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM