ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ για τον «Ιανό»

Ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε την πληρωμή της προκαταβολής των αποζημιώσεων σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία «Ιανός».

Το ύψος της προκαταβολής των αποζημιώσεων, που ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ ανέρχεται σε σχεδόν 26 εκατ. ευρώ. Αυτά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 6.743 αγροτών και 169 κτηνοτρόφων.

Κτηνοτρόφοι και αγρότες αναμένεται να δουν στο λογαριασμό τους το ποσό της προκαταβολής την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Από αυτά, τα 24,5 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για τη φυτική καλλιέργεια ως εξής ανά στρέμμα: 100 ευρώ για το βαμβάκι, 110 για τον αραβόσιτο, 30 ευρώ για τη μηδική και 1,4 εκατ. ευρώ για το ζωικό κεφάλαιο συνολικά.

«Η πληρωμή των παραπάνω προκαταβολών είναι το πρώτο βήμα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων προσθέτοντας πως «Η επόμενη πληρωμή προκαταβολών προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2020».

Τέλος σημειώνει πως η εκκαθάριση των υποχρεώσεων του ασφαλιστικού οργανισμού ως προς τις αποζημιώσεις των ζημιών του «Ιανού» προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται, πως τον περασμένο Αύγουστο ο ΕΛΓΑ είχε καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 66.800.000 ευρώ σε 57.056 δικαιούχους. Το συγκεκριμένο ποσό αφορούσε τις ζημιές που είχαν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι για το έτος 2019.

Τότε, το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών είχε δοθεί σε αγρότες στο νομό Πέλλας και ακολουθούσε ο νομός Χαλκιδικής και ο νομός Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM