ΕΚΤ: Λήψη νέων οικονομικών μέτρων το Δεκέμβριο

to-ktirio-tis-evropaikis-kentrikis-trapezas

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχωράει στη λήψη νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας το Δεκέμβριο. 

Έπειτα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προανήγγειλε τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων για στήριξη στην Ευρωζώνη.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση:

«Στο σημερινό περιβάλλον που οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαρα καθοδικοί, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει προσεκτικά τις νεότερες πληροφορίες. Περιλαμβανομένων της δυναμικής της πανδημίας, των προοπτικών για την κυκλοφορία εμβολίων και της εξέλιξης της συναλλαγματικής ισοτιμίας»

«Στη βάση αυτής της επικαιροποιημένης αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανακαθορίσει τα εργαλεία που έχει, με τον κατάλληλο τρόπο. Για να ανταποκριθεί στην εξελισσόμενη κατάσταση και να διασφαλίσει ότι οι χρηματοδοτικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και την αντιμετώπιση του αρνητικού αντίκτυπου της πανδημίας στην προβλεπόμενη πορεία του πληθωρισμού. Αυτό θα ενισχύσει τη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του με ένα διατηρήσιμο τρόπο, εναρμονισμένο με τη δέσμευσή του για συμμετρία»

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως: Οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις τον Δεκέμβριο θα επιτρέψουν μία διεξοδική εκτίμηση των οικονομικών προοπτικών και των κινδύνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ