Κορονοϊός: Πώς θα ψωνίζουμε με click away

Αναβρασμός επικρατεί στην κυβέρνηση, εν όψει των εορτών, για το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων, τη στιγμή που τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σε τηλεοπτικές του τοποθετήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έχει μιλήσει για το click away, μια διεθνή πρακτική, η οποία έχει σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτών Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο Mega εξήγησε πως το click away εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων.

Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να αποφορτιστούν οι ταχυμεταφορές, που είχαν μεγάλο όγκο παραγγελιών ‒κάτι που συμβαίνει και στη δική μας χώρα‒, ενώ, δεύτερο και σημαντικότερο, δεν συνωστίζονται οι καταναλωτές στα καταστήματα.

Σαφώς η εφαρμογή αυτή προϋποθέτει πως τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν. Να σημειωθεί επίσης πως μέχρι στιγμής σε ορισμένες επιχειρήσεις είναι σε ισχύ η  δυνατότητα παραλαβής αντικειμένου από το φυσικό κατάστημα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκάστοτε επιχειρηματία.

«Η πρακτική του click away είναι μια εφαρμογή που ήρθε για να μείνει», πρόσθεσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Τι συμβαίνει με τα κυλικεία των σχολείων

Αναφορικά με τα άτομα που εργάζονται σε κυλικεία σχολείων, όπως είναι γνωστό, δεν ανήκουν σε κανένα ΚΑΔ. Ο  γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτών διαβεβαίωσε «πως δεν θα μείνουν έτσι».

«Στην τροποποίηση που αναμένεται τώρα για την ΚΥΑ για την επέκταση ισχύος των μέτρων, εφόσον τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, θα ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι ως κωδικοί», πρόσθεσε ο ίδιος, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης του υπουργείου Οικονομικών.

Κινητικότητα εν όψει Black Friday

Τέλος, ο κ. Σταμπουλίδης δήλωσε πως υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες μέρες στις διαδικτυακές αγορές εν όψει Black Friday, με τον γ.γ. Εμπορίου να εφιστά την προσοχή των πολιτών ως προς τις ηλεκτρονικές αγορές που κάνουν και κατά πόσο είναι ασφαλή και αξιόπιστα τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM