Κοροναϊός: 25% έκπτωση στους φόρους εργαζομένων και επιχειρήσεων- Ποιοι εξαιρούνται;

Κοροναϊός: Παροχή έκπτωσης 25% στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που, ενώ έχουν δικαίωμα να αναστείλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, θα τις πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα, πολιτικές, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, για την ενίσχυση της ρευστότητας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ενώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, διαμορφώνεται επίσης στα 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η συνολική ταμειακή επιβάρυνση αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ, μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και το δημοσιονομικό κόστος αυτών των μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε πως θα υπάρξει έκπτωση 25% στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις (με εξαίρεση τον ΦΠΑ) εφόσον πληρωθούν στην ώρα τους και οι φορολογούμενοι – ασφαλισμένοι δεν κάνουν χρήση των μέτρων αναστολών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Το κίνητρο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας η τελική μορφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM