Κοροναϊός: Ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται έκπτωση φόρου 25%

Το υπουργείο Οικονομικών, δίνει κίνητρο για εμπρόθεσμη πληρωμή ΦΠΑ, δίνοντας κουπόνι ίσο με το 25% της βεβαιωμένης οφειλής, το οποίο θα συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές.

Ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Φτάνει σε αξία τα 6,8 δισ. ευρώ και εκτείνεται σε οκτώ άξονες.

Μεταξύ αυτών των θετικών μέτρων, μπορούν να πληρώσουν οφειλές προς το κράτος όσοι έχουν τη δυνατότητα με έκπτωση 25% για να στηριχθούν τα κρατικά Ταμεία. Επίσης προωθούνται παρεμβάσεις διευκολύνσεων όσων έχουν δάνεια.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «οι ενέργειες της κυβέρνησης είχαν ξεκινήσει έγκαιρα και ήταν καλά σχεδιασμένες. Διαθέτουμε και υλοποιούμε σοβαρό, οργανωμένο και συνεκτικό σχέδιο. Εφαρμόζουμε πολιτικές για να κρατήσουμε την οικονομία όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα και στην επόμενη μέρα».

Στην νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα υπάρχει διάταξη που θα παρέχει μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων και ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων περιόδου απασχόλησης μηνός Φεβρουαρίου-Μαρτίου σε όσους από τους παραπάνω θελήσουν να τις καταβάλλουν στην προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία τους. Ειδάλλως, θα μπορούν να τις καταβάλλουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.υγκεκριμένα, για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία μηνός Απριλίου, παρέχεται δυνατότητα έκπτωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα.

Επιπλέον, εάν οι πληρωτέες τον μήνα Απρίλιο υποχρεώσεις ΦΠΑ καταβληθούν εμπρόθεσμα, το 25% του ποσού τους συμψηφίζεται με πάσης φύσεως μελλοντικές φορολογικές οφειλές.

Τονίζεται ότι προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Για τις επιχειρήσεις που δεν είχε προβλεφθεί η ένταξή τους σε πλαίσιο ρυθμίσεων μέχρι σήμερα, η προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον μήνα Απρίλιο είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, από την χρονική στιγμή ολοκλήρωσης των σημερινών ανακοινώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM