Mήπως είσαι αυτοκράτειρα και δεν το ξέρεις; Το news2U.gr σε μυεί στα γιαπωνέζικα ζώδια-μάθε το δικό σου

Η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» είναι αγαπημένη για πλείστους όσους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και τα ζώδιά της. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, οι Ιάπωνες χωρίζουν το έτος με τον δικό τους τρόπο. Δεν θα έπρεπε, βέβαια, να σε ξενίζει, δεδομένου του ότι έτσι κι αλλιώς λειτουργούν με τον... τρόπο τους. 

Όχι ότι ότι δεν υπάρχουν ομοιότητες με τα ζώδια της Δύσης, αλλά, όπως και οι Κινέζοι, έτσι και οι Ιάπωνες, έχουν τις δικές τους μεθόδους να ερμηνεύουν τα πάντα. 

Ανάλογα, λοιπόν, με τον μήνα της γέννησής μας, προκύπτουν τα παρακάτω αποτελέσματα. Εσύ δεν έχεις παρά να τσεκάρεις το δικό σου ζώδιο και να δεις σε ποιο βαθμό συμπίπτει με την όλη φιλοσοφία και την προσωπικότητά σου. 

Φεγγάρι  27.12- 18.1

Η πραότητα, αλλά συγχρόνως και η μυστικοπάθεια σε χαρακτηρίζουν. Η ευαισθησία σου είναι τεράστια, ομοίως και τα πάθη σου και σπάνια αφήνεις να φανούν οι αδυναμίες σου. Η κινητήριος δύναμη για σένα είναι η αγάπη - χωρίς αυτήν δεν ζεις. Έτσι απλά.

Χελώνα 19.1-14.2

Λάτρης της ελευθερίας, έχεις έντονο χαρακτήρα και στόχους και δεν σε πτοεί τίποτα. Αργά και απολαυστική είναι το σύνθημά σου και τελικά δεν έχεις άδικο, αφού όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ο μύθος του λαγού και της χελώνας προφανώς φτιάχτηκε για σένα, αν και δεν είναι κακό ν' αποβάλεις πού και πού την... τεμπελιά που κατά καιρούς σε κυριεύει.

Ανθισμένη Κερασιά  15.2- 20.3 

Ξεχειλίζεις από ενέργεια, πλην όμως το γεγονός πως κάποιες φορές λειτουργείς παρορμητικά, παρερμηνεύεται. Σημασία για σένα έχει ν' αποκτήσεις μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, όσο κι αν η παρορμητικότητα είναι το βασικό σου χαρακτηριστικό. Επίσης, μην είσαι τόσο καχύποπτος.

Ήλιος 21.3- 29.4

Όπως ο Κριός είναι αρχηγός, έτσι κι εσύ Ήλιε μου. Η σοφία και η ειλικρίνεια σε χαρακτηρίζουν, όπως και η υπευθυνότητα. Αλτρουιστής, ιδεαλιστής, ακριβοδίκαιος και εστέτ, γίνεσαι εύκολα πρότυπο για όλους. Και φυσικά λάμπεις. Όπως ο «βασιλιάς ήλιος».

Μπαμπού 30.4-4.6

Το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια ζώδιο των Ιαπώνων και το πιο ευπροσάρμοστο, άνετα θα μπορούσες να το παραλληλίσεις, λόγω και της κοινωνικότητάς του με τον Δίδυμο. Δεν ξέρουμε αν οι πλανήτες των Ιαπώνων συμφωνούν με αυτούς της Δύσης, αλλά στην προκειμένη ο Ερμής φαίνεται πως κατευθύνει όποιον ανήκει στο ζώδιο των Μπαμπού.

Ρύζι  5.6-6.7

Οι Ιάπωνες λατρεύουν να συνδυάζουν τις αγαπημένες τους τροφές με τα ζώδιά τους και το Ρύζι σαν βασικό του χαρακτηριστικό έχει το στοιχείο της αγωνιστικότητας. Άνθρωπος γεννημένος για επιτυχία, με άστρο, που δεν γκρινιάζει, αλλά δεν ανέχεται και τους αδύναμους.

Λωτός  7.7.-1.8

Η αλτρουιστική φύση ενός Λωτού, η ευαισθησία, η ευγένειά του τον κάνουν αξιαγάπητο. Σημασία, όμως, στην προκειμένη, έχει να βάλει σε τάξη τις σκέψεις, τον κυκλοθυμισμό του και να μπαλαντσάρει το συναίσθημα με τη λογική. Ούτως ή άλλως, όμως, θεωρείται ο No 1 bon viveur!

Γέφυρα  2.8-27.8

Ο helper, ο supporter που όλοι επιδιώκουμε δίπλα μας. Το ζώδιο που έχει έντονη καλλιτεχνική φλέβα. Οι εκπρόσωποί του προτιμούν να δίνουν παρά να λαμβάνουν, εξ ου και γίνονται καταπληκτικοί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Ανθρωπιστές μέχρι τελικής πτώσης.

Κήπος 28.8-10.10

Ακόμα ένα ζώδιο με μεγάλη χρονική διάρκεια, χαρακτηρίζεται απ' την τάση του να κάνει διάλογο με τους άλλους, αλλά και απ' το πόσο εύκολα μαγνητίζει το σύμπαν όλο. Είναι σχεδόν εξαρτημένο απ' την οικογένειά του και σπανίως χαλάει χατίρια στους οικείους του.

Αυτοκράτορας 11.10-11.11

Γεννημένος πολεμιστής, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις καμία απ' τις μάχες/στόχους που θέτεις. Βαριέσαι εύκολα, ψάχνεσαι πολύ και -όπως αντιλήφθηκες ήδη, υποψιάζομαι- η λέξη κλειδί για σένα είναι η περιπέτεια. Κι αν έχεις και μια μικρή δόση φιλαυτίας, who cares...

Αυτοκράτειρα 12.11-26.12 

Η θέλησή σου τσακίζει κόκαλα, η περηφάνια σου επίσης. Και εσύ ανήκεις στα ζώδια που διεκδικούν και κατακτούν τα «θέλω» τους, άκοπα ή μη. Το ντεφό σου, ότι κι εσύ δεν εξωτερικεύεσαι εύκολα κι αυτό ίσως δίνει λανθασμένη εντύπωση σε πρόσωπα ακόμα και απ' τον στενό σου κύκλο.