Ζώδια και χρήμα: Οι big spenders, οι «φραγκοφονιάδες» & από ποιους πρέπει να κρύβεις λεφτά!

Ζώδια και χρήμα: Οι big spenders, οι «φραγκοφονιάδες» και από ποιους πρέπει να κρύβεις τα λεφτά στον κήπο! Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο το χρήμα; Χμμ, εντελώς διαφορετικά. Μα εντελώς. Άλλα είναι υπέρ της αποταμίευσης -νέτο σκέτο, δεν μιλάμε για τσιγκούνηδες-, άλλα σπάταλα όσο δεν πάει. 

Υπάρχει, όμως και μια ειδική κατηγορία ζωδίου που, για να μην τα φάει όλα σ' ένα λεπτά, χρειάζεται να τα κρύβεις σε ειδικά σημεία. Στον κήπο π.χ. και να του δίνεις χαρτζιλίκι. Νέτο σκέτο κι αυτό. Διαφορετικά, όσα χρήματα κι αν έχετε λ.χ. στο κοινό σας ταμείο, θα κάνουν «φτερά» στο πιτς φιτίλι.

ΚΡΙΟΣ

Σαφώς και οι αρχηγοί της φωτιάς ανήκουν στα ζώδια που ξοδεύουν αλόγιστα. Συνήθως,  είναι για δικούς τους ανθρώπους και για το κέφι τους. Όταν «τα 'χουν», όμως, αν δεν ξοδέψουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, δεν ησυχάζουν. Διαχειρίζονται, παρά ταύτα, εξαιρετικά το μπάτζετ τους, όταν υπάρχει ανάγκη.

ΤΑΥΡΟΣ 

Έχουν τη φήμη των «σφιχτοχέρηδων», αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο κατηγορίες Ταύρων. Αυτοί που θα ξοδέψουν όσα μπορούν για τους ανθρώπους που αγαπούν και αυτοί που ακόμα κι ένα πορτοκάλι θα το μοιράσουν στη μέση. Ελπίζω οι Ταύροι που συναναστρέφτεστε ν' ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Hey, big spender! Nαι, βεβαίως και οι Δίδυμοι ξοδεύουν χρήμα, αλλά στην πραγματικότητα το χρήμα τούς αφήνει παγερά αδιάφορους. Το χρησιμοποιούν απλώς και μόνο για να καλοπερνάνε, ως μέσο διευκόλυνσης. Κάνουν, δε, τέλειο κουμάντο - όπως οι Κριοί, ωστόσο: Αν χρειαστεί.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Επίσης έχουν τη φήμη των τσιγκούνηδων. Το «κύριος Καβούρης» (αλά Μπομπ Σφουγγαράκης π.χ.) δεν βγήκε έτσι, τυχαία. Η αλήθεια είναι πως οι Καρκίνοι, όσο χάλια κι αν είναι οικονομικά, με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να έχουν μια «θέση υπό τον ήλιο». Δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγκομαχήσουν για τα οικονομικά, εκτός κι αν έχουν δανείσει χρήματα σε κάποιον/α που δεν άξιζε την εμπιστοσύνη τους και κράτησαν ελάχιστα για τους ίδιους. Ξέρουν να κάνουν κουμάντο στα λεφτά τους, αλλά ξοδεύουν - και πάρα πολύ. Πλην όμως, αποκλειστικά γι' αυτούς και γι' αυτά που θέλουν. Όχι, έτσι, για πλάκα.

ΛΕΩΝ

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ιδιόμορφη περίπτωση. Οι Λέοντες θεωρούνται γενναιόδωροι - και πολύ. Ωστόσο, μέχρι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους -ούτως ώστε να ξοδευτούν για σένα-, ακόμα κι αν είσαι γυναίκα, δεν έχουν πρόβλημα να δουν το «έργο» αλά... γερμανικά. Ή/και να πληρώσεις εσύ, αν προτίθεσαι. Όταν, ωστόσο, σε εμπιστευτούν, θα χαλάσουν και την τελευταία τους δεκάρα για πάρτη σου. Τότε θα γίνουν οι πιο large του πλανήτη - ακόμα κι απ' τους Κριούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ακόμα μια ιδιόμορφη περίπτωση. Υπάρχουν οι Παρθένοι, που, όπως και οι Δίδυμοι, δεν πολυασχολούνται με το χρήμα. Δεν είναι αυτοσκοπός τους. Απλώς, το θέλουν ως μέσο διευκόλυνσης της καθημερινότητάς τους. Είναι όμως και άλλοι που μετράνε και το τελευταίο cent, σε σημείο να σου σπάνε τα νεύρα. Ελπίζω - όπως και στους Ταύρους - να κάνεις παρέα ή ν' ανήκεις στους πρώτους.

ΖΥΓΟΣ 

Οι Ζυγοί θεωρούνται το ζώδιο της αρμονίας, της ισορροπίας και η αλήθεια είναι πως, όταν δεν παρασύρονται απ' τον ενθουσιασμό και την παρορμητικότητά τους -είναι και οι πιο επιπόλαιοι του ζωδιακού κύκλου, μη ξεχνιόμαστε- μια χαρά θα κρατήσουν τα χρήματά τους και θα τα ξοδέψουν τέλεια. Σε ταξίδια, λούσα που τους φτιάχνουν το κέφι και για τους οικείους τους. Ένας βαθμός επικινδυνότητας, ότι ίσως ρισκάρουν επενδυτικά σε λάθος πράγματα. Συνιστάται προσοχή!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

Οι Σκορπιοί ξέρουν τέλεια να διαχειρίζονται τα χρήματα που κερδίζουν, όσα κι αν είναι, όμως... Και το όμως εδώ είναι τεράστιο, πρόκειται για πλάσματα απολύτως εξαρτημένα απ' τα πάθη τους. Αποτέλεσμα: Μπορεί να ξοδέψουν 1 εκ. που λέει ο λόγος εν μία νυκτί, π.χ. στον τζόγο, σε ένα πάρτι - γιατί έτσι τούς ήρθε.... Αυτοί που κατορθώνουν και κοντρολάρουν τους εθισμούς τους συνήθως επιτυγχάνουν οικονομικά.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Επίσης, θεωρούνται big spenders, αλλά οι Τοξότες επί της ουσίας είναι... με τις ώρες τους. Άλλες φορές, θα δώσουν π.χ. 300 και 400 ευρώ για ένα ζευγάρι παπούτσια και άλλες θα τσιγκουνευτούν το ταξί των 5 ευρώ. Μολονότι δεν είναι «αερικά», αλλά ζώδιο της φωτιάς, ανήκουν στα ασταθή ζώδια και έτσι ακριβώς λειτουργούν σε σχέση με το χρήμα. Το καλύτερο όλων -και γι' αυτό τούς λατρεύουμε- πως τα δίνουν όλα για να βγάλουν λεφτά και δεν έχουν πρόβλημα να τα ξοδέψουν αστραπιαία. Όμως για κάτι που αξίζει, για μια μοναδική εμπειρία, για να κάνουν, για παράδειγμα, τον γύρο του κόσμου!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Ε, ναι, εδώ μιλάμε -ως επί τω πλείστον, γιατί, ως γνωστόν, τον βασικότερο ρόλο παίζει πάντα ο γενέθλιος χάρτης μας, όχι το ζώδιό μας- για... σπαγκοραμμένους. Σκρουτζ κανονικά και με το νόμο. Οι Αιγόκεροι μετράνε κάθε cent, τα πάντα όλα. Όχι πως δεν θα χαλάσουν χρήματα -και, εννοείται, μόνο γι' αυτούς που «πρέπει», π.χ. για άτομα που θα τους στηρίξουν επαγγελματικά ή για το ταίρι ή για την οικογένεια και τους φίλους τους. Όμως, αν προσφερθεί να πληρώσει κάποιος άλλος, εκτός κι αν το πάρουν πολύ προσωπικά το ζήτημα (εξαρτάται απ' την περίσταση), δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Ακόμα μια ξεχωριστή περίπτωση κι εδώ σαφώς μιλάμε για big spenders. Πλην όμως, μέχρι να τους γυρίσει το μάτι ανάποδα. Με άλλα λόγια, μην τυχόν πιστέψουν ότι τους εκμεταλλεύεσαι. Τότε, όχι μόνο δεν θα ξαναπάρεις δεκάρα τσακιστή απ' αυτούς, αλλά θα βρουν και τρόπο ό,τι σού έχουν δώσει να στο πάρουν πίσω. Οι Υδροχόοι θεωρούνται -και ως επί τω πλείστον είναι- ακριβοδίκαιοι. Όταν, ωστόσο, αισθανθούν ότι τους εμπαίζεις, γίνονται άλλοι άνθρωποι. Θα σε... πάρει και θα σε σηκώσει. Θα σε εκδικηθούν Τότε, θα κινήσουν Γη και ουρανό ακόμα και για να σου πάρουν ακόμα και το σπίτι - κι ας μη χρωστάς ούτε ένα ευρώ πουθενά, πρόσεχέ τους! Με άλλα λόγια: Ξέρουν να (σε) γλεντάνε και να το γλεντάνε το χρήμα, αλλά σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι ο κολλητός/ή τους, τελικά, ήταν «επιτήδειος», ουάι και αλίμονο. Επίσης, λόγω του ανθρωπισμού τους -κι ας θεωρούνται γενικά αδιάφοροι- συχνά δανείζουν κεφάλαια, που μπορεί να είναι δανεικά κι αγύριστα.

 

ΙΧΘΥΕΣ 

Να 'τη και η ειδική περίπτωση που λέγαμε. Ψάρι από ψάρι διαφέρει. Υπάρχουν αυτά που έχουν τρύπια τσέπη. Αν συμβιώνεις ή, εν πάση περιπτώσει, αν έχεις σχέση μ΄ ένα τέτοιο ψαράκι, πείσε τον/την ότι, για το καλό του καταρχάς (γιατί μετά θα γίνει drama queen και king αντίστοιχα και μάλιστα θα ξεσπάσει στον εαυτό του, ακόμα χειρότερα!), καλύτερα να κρατάς εσύ το κομπόδεμα του σπιτιού. Αν σε πρεσάρει να του/της δώσεις «κι άλλα», που μπορεί να το κάνει διότι είδε ένα καμηλό παλτό που ταιριάζει μόνο σε σένα, την αγάπη του, ξεχνώντας ότι οι λογαριασμοί σας δεν έχουν πληρωθεί, μην υποκύψεις. Μην του/της δώσεις παραπάνω απ' το συμφωνημένο (σας) χαρτζιλίκι. Το 1/3 των Ιχθύων είναι έτσι, το άλλο 1/3 ξέρει να γλεντάει τα λεφτά του ως το κόκαλο και το τελευταίο 1/3 και γλεντάει και κρατάει ένα back up, έστω «πικολίνο» για τις δύσκολες μέρες. Το τρίτο προφανώς είδος... ψαριών είναι το top.

ΤΙP

Κριοί, Ιχθείς και Δίδυμοι είναι τα ζώδια που στην πραγματικότητα αδιαφορούν παντελώς για το χρήμα. Το θέλουν μόνο για να περνάνε καλά.

Show me the money!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM