στο μπούστο μας

«Οι συνάδελφοι του υποστηρίζου ν ότι δεν είμαι καλά στα μυαλά μου»

«Αγαπητό Μπούστο

Μόλις έμαθαν στη δουλειά του συντρόφου μου ότι είμαστε μαζί (μένουμε επαρχία), άρχισαν να του λένε για παλιές σχέσεις που είχα… Και κυρίως ψέματα… 28 χρόνων είμαι, λογικό δεν είναι να είχα δύο σχέσεις, π.χ.;
Επίσης, με είδε μια συνάδελφός του παντρεμένη με έναν φίλο και μια φίλη και πήγε και του είπε ότι ήμουν μόνο με τον φίλο και όχι με τη φίλη… Εκτός από όλα αυτά, του είπαν και ότι δεν στέκω καλά (επειδή είχα κρίσεις πανικού και πήγαινα νοσοκομείο συχνά) και ότι παίζω με τους άνδρες, ενώ ποτέ δεν έγινε αυτό… Αυτός με ξέρει και εννοείται ότι δεν το πιστεύει, απλώς, όταν μου τα είπε, ταράχτηκα πολύ και μετά συζητούσα συνέχεια γι’ αυτά. Δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ. Επίσης, όλες αυτές από τη δουλειά του συνεργάζονται και με τη δική μου δουλειά και τις βλέπω και θέλω να τις βρίσω… Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό; Βασικά, είναι μεγάλη κακία…».

Η Εύα απαντά

Αγαπητή μου,
Το πρόβλημά σου είναι όντως σημαντικό. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι μένετε στην επαρχία και αυτές οι συμπεριφορές είναι αρκετά συνηθισμένες σε κλειστές κοινωνίες. Αυτό που σου προτείνω εγώ να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον σύντροφό σου. Δεν πρέπει να συνεχίσει να τους επιτρέπει να συζητούν για την προσωπική σας ζωή. Δεν έχει σημασία αν τους πιστεύει ή όχι, πρέπει να θέσετε τα όριά σας. Η σχέση είναι δική σας και οι επιλογές που έχετε κάνει πρέπει να διαφυλαχτούν. Αναφέρεις ότι περνάς συχνά κρίσεις πανικού. Ένα θέμα υγείας δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνεται θέμα συζήτησης και αφορμή επίθεσης. Θα ήταν καλό να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού για να ξεπεράσεις όσο πιο εύκολα γίνεται αυτό που σε βασανίζει. Να μιλάς γι’ αυτά που σε ενοχλούν και να μην ανέχεσαι την αδικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: