Πέντε τροφές για δυνατά μαλλιά

Θα έχεις ακούσει πολλούς τρόπους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, όπως ακριβές θεραπείες και φάρμακα. Ωστόσο, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο οι σωστές διατροφικές συνήθειες.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές τις οποίες εάν εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή, θα δεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και γερά από ποτέ.

Εάν θέλεις, λοιπόν, να ενισχύσεις την υγεία των μαλλιών σου, παρακάτω θα μάθεις ποια είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνεις πιο τακτικά, αλλά πάντα με μέτρο γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι… παν μέτρον άριστον!

Κανέλα

Χάρη στις φαρμακευτικές της ιδιότητες, η κανέλα μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για υγιή μαλλιά, καθώς καταπολεμά την πιτυρίδα και τα αφήνει δυνατά και αστραφτερά. Επίσης, το μπαχαρικό αυτό βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι πηγαίνει περισσότερο οξυγόνο στο τριχωτό της κεφαλής.

Σπανάκι

Σπανάκι

Το πράσινο αυτό φυλλώδες λαχανικό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, β-καροτένιο βιταμίνες C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία καταπολεμούν την ευθραυστότητα της τρίχας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Γλυκοπατάτες

γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες β-καροτένιο, το οποίο συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχουν, επίσης, σπουδαία ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Γιαούρτι

γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει Β5, η οποία σύμφωνα με το WebMD, «μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης». Επίσης, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν υγιή τριχοθυλάκια. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες διεγείρουν τη ροή του αίματος κάτω από το τριχωτό της κεφαλής και προάγουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών.

Αβγά

αυγά

Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιοτίνη, ψευδάργυρο, σίδηρο και άλλα μέταλλα, η απώλεια των οποίων έχει συνδεθεί με την απώλεια μαλλιών. Εάν επιθυμείς πλούσια και γερά μαλλιά, τότε είναι το καλύτερο τρόφιμο για εσένα.

πηγή: womensnews.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM