Το κατάλληλο make up για το σχήμα των ματιών σου από την Μαριάννα Αρσενίου

Υπάρχουν πολλά σχήματα ματιών, όπου το καθένα αναδεικνύεται με το κατάλληλο make up γι' αυτό η make up artist μας δίνει τις δικές της συμβουλές

Το κάθε σχήμα ματιών θέλει το κατάλληλο μακιγιάζ προκειμένου είτε να τονίσεις το βλέμμα σου είτε να το «μαλακώσεις». Για αυτό λοιπόν υπάρχουν οι απαραίτητες τεχνικές ώστε να πετύχεις το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με το δικό σου σχήμα ματιών.

Πιο συγκεκριμένα, τις συγκεκριμένες χρήσιμες συμβουλές μας τις δίνει η αγαπημένη μας make up artist, Μαριάννα Αρσενίου.

Αμυγδαλωτά

 

Τα αμυγδαλωτά μάτια είναι αυτά που έχουν κανονική απόσταση μεταξύ τους. Φανταστείτε ότι είναι σα να υπάρχει μεταξύ τους άλλο ένα μάτι.

Αυτό τον τύπο ματιών μπορούμε να τον αναδείξουμε με μια γραμμή eyeliner. Ωστόσο το πάχος της γραμμής που θα πρέπει να κάνεις είναι λίγο μεγαλύτερο, ειδικά από την μέση του ματιού σου και έπειτα. Όσο για το μήκος της γραμμής, θα πρέπει να σταματάει λίγο πριν φτάσει στο τέλος του φρυδιού σου.

Αραιόφθαλμα

Image removed.

Αραιόφθαλμα είναι τα μάτια τα οποία έχουν μεγάλη απόσταση ανάμεσα τους, όπως αυτά της αγαπημένης ηθοποιού Αμάντα Σέιφριντ.

Το eyeliner ξεκινάει απ’ την εσωτερική γωνία, φτάνει μέχρι την εξωτερική –δεν τραβάμε παραπάνω προς τα έξω– και συνεχίζει από κάτω έως την μέση. Εάν βάλουμε σκιά προτιμούμε πιο σκούρα χρώματα στην εσωτερική γωνία και πιο ανοιχτόχρωμα στο υπόλοιπο μάτι για να του δώσουμε «έκταση».

Πυκνόφθαλμα

Image removed.

Αυτά είναι τα μάτια τα οποία έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, όπως εκείνα της Τζένιφερ Άνιστον.

Τοποθετούμε eyeliner απ’ την εσωτερική γωνία και κάνουμε την γραμμή ανοδικά και πιο έξω απ’ την εξωτερική γωνία του ματιού. Σχηματίζουμε γραμμή και στο κάτω βλέφαρο μέχρι την μέση. Προτιμούμε ανοιχτόχρωμες σκιές στο εσωτερικό και πιο σκούρες στην γωνία.

Εσώφθαλμα

Image removed.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα μάτια εκείνα τα οποία βρίσκονται μέσα στην οφθαλμική κόγχη, δηλαδή φαίνονται σαν «κρυμμένα».

Σε αυτό τον τύπο ματιών θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε ανοιχτόχρωμες και φωτεινές σκιές που θα τονίσουν το βλέφαρο. Βάλτε μια ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών στην εσωτερική γωνία και μια ακόμα πιο ανοιχτόχρωμη στο κέντρο του βλεφάρου. Στην εξωτερική γωνία θα χρησιμοποιήσουμε μια ελαφρώς πιο σκούρα σκιά.

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε η make up artist Μαριάννα Αρσενίου στο womensnews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM