Πώς θα αντιμετωπίσεις τον ερεθισμό από προϊόντα skincare

Το skincare αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα για μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα. Ωστόσο, η επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, εάν θέλεις να αποφύγεις τον ερεθισμόΤης Ιωάννας Τζανή

Όπως σου έχουμε ήδη πει, αυτό που μας προσφέρει την τέλεια βάση για να φαίνεται υπέροχο και λαμπερό οποιοδήποτε μακιγιάζ επιλέξουμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας είναι το skincare. Όμως, είναι πολύ εύκολο να έρθουμε αντιμέτωπες με κάποιον ερεθισμό σε περίπτωση που δοκιμάσουμε ακατάλληλα για το δέρμα προϊόντα skincare.

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να δοκιμάσεις ρετινόλη, ή AHAs, ή κάποιο άλλο skincare συστατικό και να ερεθιστεί το δέρμα σου. Όλες την έχουμε πατήσει έστω και μια φορά σε όλα αυτά τα χρόνια που ακολουθούμε μια ρουτίνα ομορφιάς, αφού είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αντίδραση της επιδερμίδας σε κάτι που δεν «αντέχει» ή που είναι ακατάλληλο για εκείνη. Αυτός είναι ο λόγος που προκαλείται φαγούρα, ερυθρότητα και πιθανόν ξεφλούδισμα.

Σε περίπτωση που σου συνέβη πρόσφατα και δεν ήξερες πώς να το αντιμετωπίσεις ή βιώνεις τώρα αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, έχουμε να σου προτείνουμε πέντε tips που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να επανέλθει άμεσα η επιδερμίδα σου στα φυσιολογικά της.

Αυτά είναι τα 5 μυστικά:
  • Απλοποίησε το skincare σου για μερικές ημέρες. Άσε στην άκρη τα πολλά προϊόντα και περιορίσου μόνο σε ένα καθαριστικό προσώπου και μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο, τα οποία θα εφαρμόζεις πρωί και βράδυ.
  • Το καθαριστικό προσώπου που θα χρησιμοποιείς εκείνες τις ημέρες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι υποαλλεργικό, απαλό και παράλληλα ενυδατικό. Η επιδερμίδα σου είναι ήδη ταλαιπωρημένη, μην την επιβαρύνεις με ένα σκληρό καθαριστικό.
  • Τσέκαρε αν τα προϊόντα σου περιέχουν υαλουρονικό οξύ, σκουαλένιο και κεραμίδια. Είναι συστατικά τα οποία θα ενδυναμώσουν τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας σου και θα φέρουν σε μια ισορροπία τον δερματικό φραγμό σου.
  • Πέσε για ύπνο έχοντας τοποθετήσει ένα καταπραϋντικό gel στο ερεθισμένο δέρμα σου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα συστατικά που απλώνουμε στην επιδερμίδα μας δρουν στο μέγιστο. Επίλεξε, λοιπόν, ένα aloe vera gel, άπλωσέ το στο πρόσωπό σου και κοιμήσου έτσι όλο το βράδυ. Να είσαι σίγουρη πως το πρωί που θα ξυπνήσεις, θα δεις τεράστια βελτίωση.
  • Παρατήρησε το δέρμα σου επισταμένως τις επόμενες ημέρες. Αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω βήματα και δεν δεις βελτίωση, τότε σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM