DIY: Τα καλύτερα ντεμακιγιάζ που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι ( pics)

Το μακιγιάζ για εμάς τις γυναίκες είναι το απαραίτητο στοιχείο για μια τέλεια και ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Η εικόνα και η λάμψη του προσώπου μας έχει μεγάλη σημασία και γι' αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βάση στο μακιγιάζ μας.

Όσο ευχάριστη είναι η ώρα κατά την οποία βαφόμαστε, άλλο τόσο βαρετή είναι η διαδικασία του ντεμακιγιάζ. Είναι όμως απαραίτητη, ώστε το δέρμα μας να μπορεί να «παίρνει ανάσα» και να μην κλείνουν οι πόροι, γι’αυτό και δεν θα πρέπει να παραβλέπεται.

Το ντεμακιγιάζ πρέπει να μας γίνει συνήθεια, όπως είναι το βούρτσισμα των δοντιών μας.

Στο εμπόριο, μπορούμε να βρούμε πολλά προϊόντα ντεμακιγιάζ, τα οποία όμως μπορεί να μην είναι τα κατάλληλα για την επιδερμίδα μας, καθώς μπορεί να την ερεθίσουν.

Γι’αυτό τον λόγο, η φύση μας παρέχει υλικά, με τα οποία μπορούμε μόνες μας να φτιάξουμε φυσικά προϊόντα ντεμακιγιάζ, των ματιών και του προσώπου, που είναι φιλικά για την επιδερμίδα μας.

Φτιάξετε εύκολα DIY προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ με απλά υλικά που διαθέτετε στο σπίτι.

 

Ντεμακιγιάζ για τα μάτια με baby oil

 Το baby oil, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντεμακιγιάζ ματιών ή ως βάση για την δημιουργία κάποιου φυσικού ντεμακιγιάζ. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στην αφαίρεση του μακιγιάζ, διώχνοντας κάθε ίχνος μάσκαρας χωρίς να βλάψετε τις βλεφαρίδες σας.

Αν το χρησιμοποιήσετε σκέτο θα χρειαστεί να βάλετε σε ένα βαμβάκι λίγη ποσότητα, να το ακουμπήσετε στο μάτι σας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά με απαλές κινήσεις από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία να απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ.

 

Σύνθετοι τρόποι

 

Αναμείξτε baby oil με ελαιόλαδο

 Υλικά

-Ελαιόλαδο και baby oil σε ίσες ποσότητες

 

Baby oil με χυμό αγγουριού

 Υλικά

-Λίγες σταγόνες baby oil

-Xυμός αγγουριού

 

Εκτέλεση

Βάλτε μία ποσότητα από το μείγμα σε ένα βαμβάκι, ακουμπήστε το πάνω στο μάτι σας και αφήστε το να σπάσει το μακιγιάζ και τη μάσκαρα ( ακόμα και αδιάβροχη ). Έπειτα τραβήξτε το με απαλές κινήσεις και απομακρύνετε το βάψιμο.

 

Ντεμακιγιάζ για το πρόσωπο

 

Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ για όλες τις επιδερμίδες με αμυγδαλέλαιο και εσπεριδοειδή:

 Υλικά

-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού

-3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

-3 κουταλιές της σούπας βαζελίνη

 

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπήστε καλά το αμυγδαλέλαιο με τη βαζελίνη μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέστε το χυμό και ανακατέψτε ξανά. Το γαλάκτωμα  είναι έτοιμο όταν έχετε δημιουργήσει μία ομογενή λιπαρή και δροσερή κρέμα.

 

Τρόπος εφαρμογής

Χρησιμοποιήστε το σε καθημερινή βάση για να αφαιρέσετε το makeup, βάζοντας μία μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και τρίβοντας το απαλά σε όλο το πρόσωπο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM