#ΜένουμεΣπίτι και φτιάχνουμε μάσκες ομορφιάς με υλικά που έχουμε στο σπίτι ( pics)

Γυναίκα και ομορφιά είναι δυο έννοιες άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όλες έχουμε επισκεφτεί κάποιο ινστιτούτο αισθητικής για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας και να αισθανθούμε ανανεωμένες, φωτεινές και γεμάτες ζωντάνια.

Βέβαια, αυτό, είναι μια διαδικασία πολυέξοδη και χρονοβόρα για κάποιες από εμάς που δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Γι’ αυτό το λόγο σας δίνουμε ιδέες για το πως θα φτιάξετε τις δικές σας μάσκες ομορφιάς με αγνά υλικά της φύσης που έχουμε όλες στα σπίτια μας.

Μια συμβουλή χρήσιμη, καθώς αυτό το διάστημα τα πάντα είναι κλειστά λόγω της έξαρσης του κοροναϊού, ενώ θα περάσει και όμορφα ο χρόνος σας μέσα στο σπίτι.

 

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

Πρόκειται για φυσική μάσκα προσώπου που είναι ιδανική για τα σπυράκια καθώς καθαρίζει σε βάθος τη σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας που συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας οφείλονται στα συστατικά της και συγκεκριμένα στις αντιβακτηρηδιακές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας που σταματούν την εξάπλωση των βακτηριδίων. Μια άλλη θαυματουργή ιδιότητα βρίσκεται στο μέλι. Το μέλι έχει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες,οπότε η εφαρμογή του στο πρόσωπο το κάνει μαλακό και σφριγηλό ενω παράλληλα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα. Από την άλλη μεριά η κανέλα έχει χονδροειδής κόκκους και ίνες οι οποίες βοηθάνε στην απολέπιση.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιάτι κάποιοι είναι αλλεργικοί στην κανέλα. Εάν δεν γνωρίζετε αν είστε αλλεργικοί καλό θα ήταν να τη δοκιμάσετε πρώτα στο χέρι σας.

Για την παρασκευή της χρειάζεστε :

-1 κουταλιά της σούπας κανέλα

- 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής :

Βάλτε σε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων τα δυο υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα μέχρι να λίωσει το μέλι.

Τρόπος εφαρμογής :

Aπλώστε με ένα πινέλο το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Μετά αφαιρέστε το ξεπλένοντας με άφθονο χλιαρό νερό.

ΜΑΣΚΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Πρόκειται για μάσκα προσώπου που λειτουργεί σαν φυσικό λίφτινγκ και κάνει την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή,μειώνοντας τις κηλίδες και τα σημάδια της ακμής.Και τα δυο συστατικα έχουν έχουν λευκαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην αφαίρεση των κηλίδων απο το δέρμα.Επίσης, η βιταμίνη C που βρίσκεται σε μεγάλη περιεκτικότητα στο λεμόνι προσφέρει ασπίδα προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου,αντιμετωπίζοντας τη φωτογήρανση.Τέλος,το γιαούρτι κάνει το δέρμα πιο φωτεινό.

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε:

-1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

-1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής :

Aναμείξτε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής :

Σε καθαρό πρόσωπο που έχει πλυθεί με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και έχει καθαριστεί ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα,εφαρμόστε το μείγμα.Αφήστε το να σταθεί και να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

ΣΥΣΦΙΚΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΥΓΟ

Η peel off μάσκα προσώπου με αυγό φαίνεται εκ πρωτης όψεως πως αφαιρεί τα μαύρα στίγματα,ωστόσο έχει και άλλη δράση.Έχει την ικανότητα να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα,ανοίγοντας τους φραγμένους πόρους και μειώνοντας τη λιπαρότητα.

Πριν την εφαρμογή της θα πρέπει πριν να κάνετε ένα ατμόλουτρο προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και να γίνει αποτελεσματικότερη η δράση της.

Το αυγό και συγκεκριμένα το ασπράδι του δρα σαν στυπτικό.Έχει την ικανότητα να συσφίγει το δέρμα και τους πόρους αλλά και να τους συρρικνώνει.

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε :

-1 ασπράδι αυγού

-1 λεπτό χαρτομάντηλο

-1 πινέλο

Τρόπος παρασκευής :

Σπάστε το αυγό και πάρτε μόνο το ασπράδι.Απλώστε με το πινέλο στο πρόσωπό σας και ακουμπήστε πάνω το χαρτομάντηλο.Πιέστε το ελαφρώς για να κολλήσει και απλώστε άλλη μια στρώση ασπράδι.Αφήστε το να στεγνώσει και ξεφλουδίστε το απαλά με κατεύθυνση απο κάτω προς τα πάνω.Ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό και ολοκληρώστε ρίχνοντας κρύο για να κλείσουν οι πόροι του δέρματος.

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ

Η μάσκα αυτή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα.Το μέλι μαλακώνει και καθαρίζει το πρόσωπο,ενώ η μπανάνα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στα αντιοξειδωτικά της.Το γιαούρτι συσφίγγει το δέρμα κάνοντας τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι.Επίσης, ο συνδυασμός γιαουρτιού και μπανάνας προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε :

-1/2 ώριμη μπανάνα

-1/2 κούπα πλήρες γιαούρτι

-1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Τρόπος παρασκευής :

Αφού πολτοποιήσετε την μπανάνα,προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εφαρμογή :

Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά.Στη συνέχεια,ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό και μετά με κρύο,ώστε να κλείσουν οι πόροι του δέρματος.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Η πατάτα είναι το ιδανικό συστατικό για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω απο τα μάτια.

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε :

-1 μαλακή γάζα

-χαμομήλι

-1 ωμή μεγάλη πατάτα ή 2 μικρές

 

Τρόπος παρασκευής :

Κόψτε τη γάζα σε 2 τετράγωνα κομμάτια, εκ των οποίων τα 2 θα είναι μεγάλα και τα 2 μικρά.Τρίψτε την πατάτα και βάλτε την μέσα στις μεγάλες γάζες.Μετά βουτήξτε τις μικρές γάζες στο χαμομήλι.

Τρόπος εφαρμογής:

Βάλτε τις γάζες με το χαμομήλι στα μάτια σας και τις μεγάλες με την πατάτα στα ζυγωματικά σας,όσο πιο κοντά στα μάτια γίνεται.Αφήστε τις να δράσουν για 30-40 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με χαμομηλι.

 

ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας αυτής είναι σημαντικές.Το λεμόνι, που είναι πλούσιο σε οξέα,βιταμίνες και μεταλλικά άλατα,καθαρίζει και λευκαίνει την επιδερμίδα,ενώ το αλάτι δρα ως καταπραυντικό και αντισηππτικό,προσφέροντας παράλληλα σύσφιξη στο δέρμα.Τέλος, η ζάχαρη βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Να σημειώσουμε, ότι η εφαρμογή αυτής της μάσκας δεν πρέπει να γίνεται σε ευαίσθητες επιδερμίδες πάνω απο 1 φορά το μήνα.

Για την παρασκευή θα χρειαστείτε :

-1/2 κουταλάκι του γλυκού λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι

-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

-2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Τρόπος παρασκευής :

Βάλτε αρχικά τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Έπειτα,προσθέστε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής :

Λόγω της ύπαρξης του λεμονιού ως συστατικού του πίλινγκ,πρέπει η εφαρμογή να γίνεται κατα προτίμηση το βράδυ.Αφού λοιπόν πλύνετε καλά το πρόσωπο,εφαρμόστε το μείγμα και με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ κάντε απολέπιση για 3 λεπτά.Μετά, αφήστε το να δράσει ως σπιτική μάσκα προσώπου για 10 λεπτά ακόμη.Τέλος,ξεπλυθείτε με χλιάρο νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα νυκτός.

_____________________________________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM