Ηλιοκαμένο μακιγιάζ τον χειμώνα: Πώς θα το πετύχεις & θα μοιάζει φυσικό

Σε καταλαβαίνω. Το δέρμα σου έχει αρχίσει να ασπρίζει επικίνδυνα, ανακτά τη χειμερινή του απόχρωση και κάπου εκεί σού χαλάει η διάθεση. To blusher, το ρουζ επί τω ελληνικότερον, δεν το αποχωρίζεσαι γιατί το πρόσωπο αποκτά το απευκταίο εκρού του... νεκρού. 

Πώς θα φέρεις ξανά τον ήλιο πάνω σου, πώς θα μοιάζει ηλιοκαμένο το δέρμα σα να σε χαϊδεύει ο «βασιλιάς ήλιος»; Sun-day, μέρα του ήλιου η σημερινή και ιδού η έμπνευση. Παρακάτω, σου αποκαλύπτω πώς μπορείς να το πετύχεις.

Καταρχάς, παίρνεις μέικαπ ένα τόνο σκουρότερο απ' το δέρμα σου. Απλώνεις περιμετρικά με σφουγγαράκι ή με το χέρι - όπως σε βολεύει. Εννοείται, πριν το foundation έχεις βάλει την ενυδατική σου κρέμα. Στη συνέχεια, απλώνεις γύρω απ' τα ζυγωματικά ρουζ στο χρώμα της τερακότας, πλην όμως κάνε την πιο απαλή, σβήσε την σιγά-σιγά αν σου έπεσε ένα τσικ παραπάνω, ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει πιο φυσικό.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο πιο ροζ ρουζ στα ίδια σημεία και βάλε το ίδιο ρουζ στα χειλάκια. Καλύτερα να είναι ματ για να μοιάζει πιο φυσικό. Από πάνω, βάλε ένα απαλό πορτοκαλί κραγιόν. Στην επόμενη φάση, χρησιμοποίησε ροδακινί σκιές, πρόσεξε όμως και πάλι την ποσότητα. Δεν θέλεις να φαίνεται πως είσαι πολύ βαμμένη, αυτό που σε νοιάζει είναι το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό.

Πάμε τώρα στα μάτια. Μετά τη σκιά, βάλε κονσίλερ λίγο πιο ανοιχτόχρωμο απ' το foundation σου. Μην το κάνεις όμως πολύ ανοιχτό γιατί η διαφορά θα είναι μεγάλη και αντί να καλύπτει τους κύκλους απ' τα ξενύχτια, θα τους κάνει να «γράφουν» περισσότερο και ιδίως αν φοράς σκούρα μπλούζα. Έχε στον νου σου πως τα σκούρα χρώματα, όσο κι αν μας πάνε, ειδικά στις ανοιχτόχρωμες γυναίκες, τόσο μάς δείχνουν κουρασμένες.

Προχωράμε στη μάσκαρα, που για να φαίνεται natural, χρειάζεται να είναι στο καφέ, όχι στο μαύρο. Το ίδιο χρώμα, το απαλό καφέ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για να καλύψεις τα κενά στα φρύδια σου. Ακόμα μία φορά, προσοχή στις υπερβολές. Τέλος! Το ηλιοκαμένο σου επέστρεψε θεαματικά.

TIP

Κανόνισε το μέικαπ να το απλώσεις απαλά και στον λαιμό, διαφορετικά θα μοιάζει σαν μάσκα γύρω απ' το πρόσωπό σου.