DIY: Χmas γεμιστές τομάτες με τυριά-σκέτη απόλαυση!

Θέλετε να φτιάξετε γεμιστά με τον πιο εορταστικό τρόπο; Σας προτείνουμε γεμιστές τομάτες με ένα διαφορετικό, χριστουγεννιάτικο τρόπο. DIY λοιπόν, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. 

Υλικά για 5-6 άτομα

8 τομάτες μέτριου μεγέθους

1 φλιτζ. ανθότυρο

½ φλιτζ. φέτα ή λευκό τυρί

1 φλιτζ. λαδοτύρι Μυτηλίνης ή κεφαλοτύρι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. κουκουνάρι (προεραιτικά)

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

cookon

λιγότερο από 60 λεπτά

ταψί

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τις τομάτες, τις πλένουμε και αφαιρούμε τη σάρκα, όπως κάνουμε στα γεμιστά με ρύζι. Περνάμε τη σάρκα από τις τομάτες από μπλέντερ.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμειγνύοντας τα τυριά με 1 φλιτζάνι από τον χυμό τομάτας που ετοιμάσαμε, το δυόσμο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.

Γεμίζουμε τις ντομάτες χωρίς να βάλουμε από πάνω το καπάκι τους. Περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε στο ταψάκι λίγο νερό. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.

Η τομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά αρχικά στο Περού. Στην Ευρώπη, ουσιαστικά έγινε γνωστή το 1544, απ' τους Ιταλούς που της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο». Εννοείται, δε, πως είναι καταπληκτική για την υγεία, καθότι πλούσια σε λυκοπένιο· γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες. Τέλεια;

EXTRA TIP

Το τέλειο μίνι συνοδευτικό ορεκτικό μπορούν να γίνουν τοματούλες με ελίτσες και αγγουράκι.

AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM