DIY: Χοιρινό με τυριά, πιπεριές, μπέικον και πατάτες στη γάστρα 

 

Από τις αγαπημένες, παχυντικές, σπεσιαλιτέ μου, αργεί να γίνει, αλλά ηδονίζει τον ουρανίσκο! Ένα χοιρινό με τυριά, πιπεριές, μπέικον και πατατούλες, αφράτο, ζουμερό και λαχταριστό είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η δίαιτα, στην προκειμένη, μπορεί να περιμένει!

 

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά

Χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες στην ποσότητα που θέλετε.

Δύο-τρεις πιπεριές.

½ κιλό τυρί, καλύτερα παρμεζάνα και κεφαλοτύρι μαζί.

4-5 φέτες μπέικον (όσες θέλετε).

4-5 πατάτες.

1-2 φρέσκα τοματίνια.

Ένα κρεμμύδι.

Μία σκελίδα σκόρδο.

Αλατοπίπερο.

Ρίγανη.

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά στο τηγάνι. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε μαζί με το χοιρινό στη γάστρα και προσθέτουμε το σκόρδο, που θα πρέπει επίσης να ψιλοκόψουμε, εκτός αν θέλουμε να «ακούγεται» πιο έντονα, οπότε το ρίχνουμε προς τα μέσα της διαδικασίας ολόκληρο. 

Σε δεύτερο χρόνο, παίρνουμε το κρέας και το αφήνουμε στη γάστρα μαζί με τόση ποσότητα νερού ώστε να το καλύπτει και το…ξεχνάμε για μία ωρίτσα και κάτι παραπάνω ώστε να βράσει καλά. Κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε. Το αφήνουμε όλα ¾ περίπου της ώρας και προσθέτουμε τα σωταρισμένα υλικά μας.

 

 

Σε τρίτο χρόνο -ενώ, εννοείται, δοκιμάζουμε το κρέας και τις πατάτες μας για να δούμε κατά πόσον ετοιμάζοναι-προσθέτουμε τα τοματίνια και ρίχνουμε το τυρί μας. Ανάλογα τη γεύση που του έχει προσδώσει, προσθέτουμε αλατοπίπερο (απαραίτητο, να έχει αρχίσει να βράζει καλά το χοιρινό. Σε αντίθεση με το μοσχάρι, οπότε βάζουμε το αλάτι στην αρχή του μαγειρέματός του, στο χοιρινό πρέπει να μπει λίγο πριν το τέλος για να μην γίνει το κρέας σκληρό).

 

Αν θέλουμε, βάζουμε και μισή κούπα τσαγιού κρασί, για επιπλέον άρωμα ή και μερικές ελίτσες (4-5, όχι παραπάνω για να μην πικρίσει το «κοκτέιλ»). Μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, που διαρκεί η διαδικασία, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το χοιρινό για ένα 10λεπτο ακόμα περίπου.

 

Καλή επιτυχία!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM