Συνταγή για κέικ με μόλις ένα αυγό ( video)

Το κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν άπειρες συνταγές κέικ άλλες πιο απλές και άλλες λίγο πιο σύνθετες.

Μία συνταγή πολύ απλή και γρήγορη με μόλις ένα αυγό είναι αυτή που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Υλικά που θα χρειαστείτε

-1 αυγό

-2 μπανάνες

-150 γρ. γάλα

-80 γρ. ζάχαρης

-60 ml φυτικό λάδι

-αλάτι

-7 γρ. βανίλια

-8 γρ. baking powder

-15 γρ. αλεύρι

-ξύδι

Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε ομοιόμορφα όπως φαίνεται στο βίντεο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, λίγο αλάτι τη βανίλια μας, τα 80 γρ. ζάχαρης και ξεκινάμε να χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 150 γρ. γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε 60 ml φυτικό λάδι και εξακολουθούμε να χτυπάμε καλά. Βάζουμε το αλεύρι μας σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα ταυτόχρονα. Θέλουμε το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το baking powder και χτυπάμε. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε και λίγο ξίδι.

Όταν δείτε ότι το μείγμα έχει γίνει ομοιόμορφο το παίρνουμε και το βάζουμε στις μπανάνες. Με μία σπάτουλα φροντίζουμε να τις έχετε καλύψει όλες.

Ψήνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά στο μάτι από την μία μεριά πρώτα. Στη συνέχεια το γυρίζουμε και από την άλλη για να ψηθεί για 3 λεπτά. Το κέικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM