Υβόννη Μπόσνιακ: Έφτιαξε τραγανή γερμανική πίτσα μέσα σε 20 λεπτά (pics+vid)

Η Υβόννη Μπόσνιακ εκτός από επιτυχημένη σχεδιάστρια, έχει ταλέντο και στην μαγειρική.

Μάλιστα, διαθέτει δικό της κανάλι στο youtube, με το όνομα «Yvonini’s Kitchen Stories» και μία από τις πρώτες της συνταγές είναι μία πίτσα από την Γερμανία και λέγεται Flammkuchen. Το ιδιαίτερο με αυτή την πίτσα είναι ότι γίνεται μόλις σε 20 λεπτά.

Στο βίντεο που ακολουθεί,  η σχεδιάστρια, μας δίνει τα υλικά που θα χρειαστούμε και μας βοηθάει βήμα βήμα να εκτελέσουμε την συνταγή.

Υλικά για ζύμη

-250 γρ. για όλες τις χρήσεις

-125 γρ. νερό

-1 κ.γ αλάτι

-2 κ.σ ελαιόλαδο

Για το topping

-2 κρεμμύδια μεσαία

-100 γρ. σαλάμι ή μπέικον

-300 γρ. τυρί κρέμα

-1 κ.γ αλάτι

-1 κ.γ πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει πάνω κάτω (250-275 ανάλογα με τον φούρνο σας). Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 150 ml νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Για τη ζύμη θα βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Μόλις ομογενοποιηθούν συνεχίζουμε να την ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα πάγκο. Όταν έχουμε κάνει το σχήμα μας το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με ένα αντικολλητικό χαρτί.

Την ανοίγουμε λίγο ακόμα με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί όμορφα στο ταψί. Αλείφουμε ομοιόμορφα το μείγμα με το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι. Πάνω στην κρέμα θα βάλουμε τα κρεμμύδια και το σαλάμι.

Στην κάτω κάτω θέση του φούρνου ψήνουμε για 7 με 10 λεπτά. Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, παίρνουμε το flammkuchen και το ρίχνουμε στον πάτο του φούρνου, να ψηθεί και από κάτω για 45 λεπτά.

Δείτε παρακάτω:

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM