στο μπούστο μας

«Κάθομαι και κολλάω στο διαζύγιο των γονιών μου»

«Αγαπητό Μπούστο,
Θα ήθελα να μοιραστώ με την ομάδα το εξής: Τώρα στην καραντίνα έχω πέσει πολύ ψυχολογικά και κάθομαι και κολλάω σε όλα τα άσχημα πράγματα του παρελθόντος. Δηλαδή, αυτούς τους 5-10 τσακωμούς με την οικογένειά μου στα παιδικά – εφηβικά χρόνια τούς φέρνω κάθε μέρα στο μυαλό μου και τα καλά που έχουμε ζήσει δεν τα σκέφτομαι καν και μελαγχολώ. Ενώ ο μπαμπάκας μου είναι πολύ υποστηρικτικός και κάθε μέρα μού στέλνει να μου υπενθυμίσει ότι μ’ αγαπάει και ότι όλα θα πάνε καλά, το ίδιο και η μητέρα μου, εγώ κάθομαι και κολλάω στο διαζύγιό τους, στη δύσκολη περίοδο τότε κ.λπ. Δύσκολη αυτή η περίοδος. Το παθαίνετε και εσείς;».

Η Εύα απαντά

Κορίτσι μου! Η καραντίνα και ο εγκλεισμός δυσκολεύουν αρκετό κόσμο και είναι απόλυτα λογικό. Μας λες ότι το μυαλό σου κολλάει σε άσχημα γεγονότα της ζωής σου, και συγκεκριμένα στο διαζύγιο των γονιών σου. Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον για ένα παιδί στην εφηβεία ή και μικρότερο. Από τα λεγόμενά σου, οι γονείς σου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με το διαζύγιό τους. Το ότι σε αγαπούν και νοιάζονται για σένα είναι πασιφανές και θα πρέπει να τους ευγνωμονείς γι’ αυτό.
Τώρα, όσον αφορά την περίοδο που σου ξύπνησε η θλίψη ‒δηλαδή η περίοδος της καραντίνας‒, είναι παγκόσμιο φαινόμενο η κακή ψυχολογία. Είναι πολύ λογικό να θυμάσαι άσχημα πράγματα όταν αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου και δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι διαφυγής. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι αυτό το χρονικό διάστημα που καθόμαστε στο σπίτι μας για να προστατευτούμε έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε τον εαυτό μας και να αποβάλουμε άσχημες εμπειρίες και σκέψεις. Δεν είναι εύκολο. Θέλει πολλή δουλειά και θέληση. Αν δυσκολεύεσαι πολύ, καλό θα ήταν να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού. Σου παραθέτω στη συνέχεια μερικές πληροφορίες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες:

 

Απομόνωση Πανδημίας: Παράγων κινδύνου για κατάθλιψη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: