ti simeni to onoma su

Κάθε όνομα σημαίνει κάτι. Και, άθελά μας βέβαια, το συνδυάζουμε με ανθρώπους και χαρακτηριστικά. Εσύ ξέρεις τι σημαίνει το δικό σου όνομα;

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, όλα τα ελληνικά ονόματα ‒γυναικεία ή ανδρικά, σύγχρονα ή αρχαία‒ σημαίνουν κάτι.

Πέρα όμως από την ετυμολογία, πολλές φορές συνειρμικά κάνουμε συσχετισμούς των ονομάτων με συγκεκριμένα πρόσωπα, καταστάσεις και χαρακτηριστικά.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά από τα πιο γνωστά γυναικεία ονόματα και τι χαρακτηριστικά προσδίδουν.

ΜΑΡΙΑ

Αν σε λένε Μαρία, χωρίς να θέλω να σε πληγώσω, έχεις το πιο διαδεδομένο όνομα σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό βέβαια το ήξερες ήδη, όπως και το ότι προέρχεται από το όνομα της Παναγίας. Γνώριζες όμως ότι αυτό σημαίνει δυνατή, εύφορη και γόνιμη; Ε, μόλις το έμαθες!

Επιπλέον, οι περισσότερες γυναίκες με αυτό το όνομα θεωρούνται ιδιαίτερα προσιτές και αγαπητές από τον κύκλο τους.

Στα εβραϊκά το όνομά σου σημαίνει «θαλασσινή» ‒ έτσι δικαιολογείται και η μεγάλη αγάπη που έχεις για τη θάλασσα και το καλοκαίρι.

Είσαι μια γυναίκα σκεπτόμενη και ανεξάρτητη, με στόχους, αξίες και ωριμότητα. Σου αρέσει να εξελίσσεσαι πνευματικά και να μαθαίνεις διαρκώς. Δεν σταματάς ποτέ και πουθενά!

ΕΛΕΝΗ

Αν το όνομά σου είναι Ελένη, το βέβαιο είναι πως αποπνέεις κάτι από την Ωραία Ελένη της Τροίας. Μιλάμε για απαράμιλλη λάμψη και γοητεία. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να σου αντισταθεί!

Δεν είσαι όμως επιφανειακή, μέσα σου έχεις τσαγανό και θάρρος που πολλές θα ζήλευαν. Ξέρεις πολύ καλά τι θες και τι όχι και ξέρεις πώς να το κάνεις σαφές με τον τρόπο σου. Είσαι «αντράκι», και αυτό δεν κρύβεται.

Είσαι επίσης φιλόδοξη, ιδεολόγος, ασυμβίβαστη και η έντονη προσωπικότητά σου μπορεί να σε βάλει ακόμη και σε μπελάδες χωρίς να το θέλεις. Όμως οι στόχοι είναι στόχοι και οι αξίες είναι αξίες και δεν μπορείς να το απαρνηθείς αυτό. Επίσης, το πείσμα σου, αδερφούλα μου, δεν λέγεται. Τake it slow!

Επίμονη και υπομονετική, ξέρεις να ζεις καλά και να προσφέρεις σε εκείνους που αγαπάς. Είσαι στήριγμα πολλές φορές, αλλά αντέχεις και στέκεσαι δίπλα στα προβλήματα των άλλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κατερινάκι μου, είσαι τόσο μα τόσο τρυφερή, που κάνεις τους άλλους να λιώνουν με την αθωότητά σου. Φαίνεσαι τόσο γλυκιά, που κανείς δεν μπορεί να σου χαλάσει χατίρι αλλά ούτε να σε κακοκαρδίσει.

Είσαι μια γυναίκα φιλόδοξη και δραστήρια που κυνηγάει την οικονομική ανεξαρτησία. Σου αρέσει η καλή ζωή και ξέρεις πως μόνο με τη δουλειά και την προσήλωση θα τη έχεις. Δεν σταματάς να εξελίσσεσαι ποτέ.

Αφιερώνεσαι σε ό,τι και αν κάνεις και δεν σου αρέσουν οι προχειρότητες. Επομένως, αν βάλεις κάτι στο πρόγραμμά σου, θα πρέπει να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

ΕΙΡΗΝΗ

Το όνομά σου είναι ξεκάθαρα ελληνικό και προκύπτει από τον συνδυασμό του είρω (λέγω) + νους. Αυτό από μόνο του δείχνει πως είσαι ένα άτομο που σκέφτεται προτού μιλήσει και τα λόγια του είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Δεν σου αρέσουν οι αερολογίες, θέλεις γεγονότα και τεκμηρίωση για όσα λες αλλά και για όσα ακούς.

Είσαι ήρεμος άνθρωπος, με ευαισθησίες, που αποφεύγει τις συγκρούσεις και τους τσακωμούς. Στην τελική για σένα όλα λύνονται με επιχειρήματα και θέλεις πάντοτε να ισορροπείς τις καταστάσεις.

Είσαι δίκαια και συνάμα υπέρμαχος του δικαίου τόσο για σένα όσο και τους άλλους γύρω σου ενώ πολλές φορές βάζεις το δίκιο των άλλων πάνω από το δικό σου.

Αγαπάς με πλήρη ανιδιοτέλεια τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αναστασία, Νατάσα ή Σία; Τι προτιμάς; Ό,τι και αν προτιμάς, αυτό που έχω εγώ να σου πω είναι πως είσαι ένας πραγματικός φοίνικας, γιατί αναγεννιέσαι μέσα από τις στάχτες σου. Ξέρεις να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι, οτιδήποτε και αν προκύψει. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσεις ή να αφήσεις κάτι να σε νικήσει.

Είσαι βέβαια φοβερά πεισματάρα και νευρική, ενώ δεν αντέχεις να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως ακριβώς τα φαντάζεσαι. Γι’ αυτό και πρέπει να βάζεις τη λογική σου μπροστά και να μην είσαι θερμοκέφαλη. Δεν σου λέω να προσπαθείς να γίνεσαι αρεστή σε όλους, αλλά να μάθεις να διαχωρίζεις τι πραγματικά έχει ουσία.

Τρελαίνεσαι για τα ταξίδια και είσαι πραγματικά αεικίνητη. Θες ανά πάσα ώρα και στιγμή να μαθαίνεις κάτι καινούργιο ή να προσθέτεις μια νέα εμπειρία στην ιστορία της ζωής σου.

ΕΥΑΓΓΓΕΛΙΑ

Από την ετυμολογία και μόνο του ονόματός σου (ευ + αγγελία) είσαι μια πρόσχαρη γυναίκα, με καρφωμένο το χαμόγελο στα χείλη, η οποία μεταφέρει πάντοτε χαρμόσυνα μηνύματα. Είσαι υπέρμετρα αισιόδοξη, και αυτό δεν κρύβεται.

Είσαι ευχάριστη και καλόκαρδη και δεν θες να πληγώνεις κανέναν. Επίσης, είσαι τέρμα κοινωνική και επικοινωνιακή και όσοι σε περιβάλλουν το απολαμβάνουν.

Είσαι ο άνθρωπος στον οποίο μπορεί κανείς να στηριχτεί, γιατί όλοι ξέρουν πως ό,τι αναλάβεις θα το φέρεις εις πέρας. Και, φυσικά, είσαι εκείνη στην οποία θα στραφούν για συμβουλές. Η διαίσθησή σου εξάλλου δεν κάνει ποτέ λάθος.

Είσαι ανεξάρτητη και ώριμη, από μικρή μάλιστα ηλικία. Ξεχωρίζεις με την εξυπνάδα αλλά και τις γνώσεις σου. Είσαι άνθρωπος εμπιστοσύνης και πάντοτε βρίσκεις τρόπο να βάλεις το λιθαράκι στη λεγόμενη «μεγάλη εικόνα».

ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αν το όνομά σου είναι Αγγελική, ένα είναι το σίγουρο… είσαι τέρμα «αγγελικά» ονειροπόλα και τα «μυαλά στα κάγκελα»!

Αγαπάς την τέχνη, τα ταξίδια και σου αρέσει να εξερευνάς καθετί. Είσαι πολύ καλή φίλη και πάντοτε επιδιώκεις να δημιουργείς ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς.

Έχεις πολλά χαρίσματα και πολλά ταλέντα, γεγονός που δικαιολογεί το γιατί είσαι και τόσο τελειομανής. Σου αρέσουν η τελειότητα και η βελτίωση, το καταλαβαίνω, αλλά χαλάρωσε λίγο.

Είσαι πολύ θελκτική, χωρίς να προσπαθείς ιδιαίτερα, γιατί αποπνέεις έναν πηγαίο αισθησιασμό και δυναμισμό που καθηλώνει. Είσαι τολμηρή εξάλλου και με επιμονή πετυχαίνεις ότι «καρφωθεί» στο μυαλουδάκι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM