Luca Rossi: Έρχεται στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live στο Cabaret Voltaire

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής, συνθέτης από την Νάπολη έρχεται για μία συναυλία στην Αθήνα όπου θα μας ταξιδέψει στην μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

Ο Luca Rossi είναι Ιταλός κρουστός, συγγραφέας και καλλιτέχνης του λαϊκού θεάτρου και της παραδοσιακής μουσικής της Νότιας Ιταλίας.

Ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες της tammorra και του tamburello στην Ιταλία. Ειδικεύεται στις τεχνικές και στυλ των τύμπανων που ανήκουν στη Μεσόγειο.

Σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Μουσικής και Καλών Τεχνών της Μπολόνια.

Έχει εμφανιστεί στην ιταλική λαϊκή μουσική σκηνή και διεθνή εθνοτική μουσική. Το 2006, ο Luca κέρδισε την πρώτη έκδοση του Εθνικού Φεστιβάλ για την ιταλική εθνοτική μουσική "Terre in moto".

Δημοσίευσε το βιβλίο The Raccontaio.

Το 2009, έλαβε το λογοτεχνικό βραβείο "Sergio Manetti" για την ποίηση στην τέχνη της περφόρμανς στην Ακαδημία Τέχνης του Arezzo.

Διδάσκει σε διάφορες ακαδημίες μουσικής και ασχολείται τακτικά με εργαστήρια και εκπαίδευση σε τύμπανα σε παγκόσμιες συναντήσεις , όπως στην Ακαδημία της Τέχνης στο Arezzo και στο Drumming Holiday στην Αυστρία.

Το 2011 δημοσίευσε το βιβλίο Tammorra - ιταλικά τύμπανα όπου πωλείται σε όλο τον κόσμο.

Ο Luca συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ εθνοτικής μουσικής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπως το Festival Decouvertèes Tunisie (Τυνησία El Jem), το Διεθνές Φεστιβάλ της Chiclana (Ισπανία), το Φεστιβάλ της Πάτρας, το Φεστιβάλ Μεσογείου (Ιταλία) (Βουλγαρία), Φεστιβάλ Ιταλικής Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ), Drumming Holiday (Αυστρία) και σε πολλά αναγνωρισμένα κλαμπ, θέατρα, αμφιθέατρα αλλά έχει εμφανιστεί και στην ιταλική τηλεόραση.

Εκτός από την εκτέλεση, ο Luca ασχολείται και με την σύνθεση τραγουδιών. Είναι ένας από τους συνθέτες του τραγουδιού Southern Sun και έγινε soundtrack της ταινίας

" Il Volo " σε σκηνοθεσία του Wim Wenders.

Πρόσφατα συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του αμερικανού σκηνοθέτη Jonathan Demme που είναι ένα αφιέρωμα στην καριέρα του Enzo Avitabile, συνοδευόμενο με τα τύμπανα του στους θρύλους της παγκόσμιας μουσικής.

 

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Cabaret Voltaire