Το μπάνιο για πολλούς αποτελεί το «comfort zone» τους όσο παράδοξο και αν ακούγεται και επενδύουν προκειμένου να το έχουν όπως προστάζουν τα γούστα τους.

Ένα μπάνιο μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από την πρακτικότητα της ύπαρξης του, είναι δείγμα καθαριότητας, γούστου, αρχοντιάς και λέει πολλά για την προσωπικότητα του «κατόχου του».

Γιατί να ανακαινίσω το μπάνιο μου;

Αν ρωτάς εμένα, είναι από τους χώρους που πάντα κοιτάω σε ένα νέο σπίτι και όχι μόνο γιατί δεν θέλω να είναι παλιό, το οποίο συνεπάγεται του ότι θα μου βγάζει διαρκώς προβλήματα, αλλά και επειδή, είναι πραγματικά από τους basic χώρους του σπιτιού και πρέπει να είναι στην «πένα».

Με την ανακαίνιση του μπάνιου βελτιώνεται η καθημερινότητα σου, διότι γίνεται πιο εύκολη και φυσικά ένα όμορφο μπάνιο με το δικό σου στίγμα σου φτιάχνει και τη διάθεση και τη μέρα στο λεπτό.

Στην τελική ποιος θέλει ένας βαρετό και «μονόχνωτο» μπάνιο δίχως γούστο και συσσωρευμένη αρνητικότητα; Καταρχάς, μια μίνι ανακαίνιση του μπάνιου σου, αυτόματα θα αναβαθμίσει ολόκληρο το σπίτι σου.

Τι στιλ να διαλέξω;

Υπάρχουν τόσα διαφορετικά στιλ για να διαλέξεις και να το μεταμορφώσεις. Από vintage σε industrial και από girly σε minimal…

Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες και το μόνο που έχεις να κάνεις για πρώτο βήμα, είναι να βρεις το στιλ εκείνο που είναι πιο κοντά στο δικό σου γούστο και στη δική σου ψυχοσύνθεση.

Και βέβαια, να ταιριάζει και στη γενικότερη διακόσμηση και «άποψη» του σπιτιού σου, αν το θες. Η επιλογή είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου!

Ακόμα και μερικές προσθήκες μπορούν να κάνουν την διαφορά

Αντιλαμβάνομαι ότι το να κάνει κανείς ανακαίνιση είναι ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί εκτός από χρόνο, θέλει και χρήματα. Και οι εποχές είναι δύσκολες.

Συνεπώς, ορισμένες μικρές αλλαγές ή προσθήκες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτή σου την προσπάθεια. Ειδικά αν μιλάμε για low budget. Λαμβάνοντας υπόψιν και τις τιμές στα είδη υγιεινής.

Μπορείς να αλλάξεις καθρέπτη, να βάλεις χρωματιστές λάμπες, να αλλάξεις κουρτίνα και χαλάκι, να πάρεις ένα νέο box ή stand οργάνωσης για τα πράγματα σου – εντός και εκτός μπανιέρα -, να προσθέσεις αναρριχώμενα – ή μη – φυτά, φωτάκια ή ακόμα και κάδρα με motivation φράσεις… Και voilà!

Αυτοστιγμής κάτι αλλάζει και κάνεις το μπάνιο σου πιο όμορφο και ξεχωριστό, πέρα από τα συνηθισμένα και βαρετά.

Δες την ακόλουθη gallery και πάρε έμπνευση:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM