Ανθεκτικά λουλούδια και φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για όλο τον χρόνο

Τα λουλούδια είναι τα ωραιότερα στολίδια για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Είτε το μπαλκόνι σου είναι μεγάλο, είτε μικρό, αξίζει να έχει μερικές ανθισμένες γλάστρες όλο τον χρόνο.

βάζο με λουλούδια όλο το χρόνο

Τα αληθινά φυτά, όπως έχει αποδειχθεί, βοηθούν στην ενίσχυση της αρμονίας και της ισορροπίας στο χώρο, ωστόσο αν σχεδιάσουμε κατάλληλα τον χώρο μας και επιλέξουμε ανθεκτικά φυτά εξωτερικού και εσωτερικού χώρου που έχουν μικρές ανάγκες σε φροντίδα, τότε μπορούμε να πετύχουμε ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα, εξοικονομώντας χρόνο.

φυτά σε παράθυρο

Λουλούδια για εξωτερικό χώρο

Από τα ετήσια ανθόφυτα οι πετούνιες, η καλεντούλα και το άλυσσο διαθέτουν μεγάλη περίοδο ανθοφορίας καθώς και υπέροχη ποικιλία χρωμάτων στα λουλούδια τους.

λουλούδια κήπος όλο το χρόνο

Από τα πολυετή καλλωπιστικά ανθοφόρα φυτά η λαντάνα, το πολυγάλα, η τριανταφυλλιά, η διμορφοθήκη, η γκαζάνια και το γεράνι είναι ανθισμένα την μεγαλύτερη περίοδο του χρόνου και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τον κήπο και το μπαλκόνι μας.

μεταφύτευση φυτά όλο το χρόνο

Από τα αρωματικά φυτά, το δεντρολίβανο και η λεβάντα έχουν μεγάλη περίοδο ανθοφορίας, ενώ από τα αναρριχώμενα καλλωπιστικά φυτά μπορούμε να επιλέξουμε τη διπλαδένια, το γιασεμί, το φούλι, το αγιόκλημα, η αναρριχώμενη τριανταφυλλιά και τη βουκαμβίλια, που κρατάνε όλο το χρόνο.

λεβάνταα όλο το χρόνο

Λουλούδια για εσωτερικό χώρο

Αν θέλουμε να έχουμε ανθισμένα λουλούδια μέσα στο σπίτι και στο γραφείο όλο το χρόνο,  επιλέγουμε τον κατάλληλο συνδυασμό φυτών εσωτερικού χώρου που να περιλαμβάνει την καλαγχόη με την πλούσια ανθοφορία σε ποικιλία χρωμάτων.

λευκά λουλούδια σε τραπέζι

Μερικά από αυτά είναι το ανθούριο με τα κόκκινα άνθη, το σπαθίφυλλο με τα λευκά λουλούδια καθώς και την ορχιδέα με την τόσο ξεχωριστή ανθοφορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM