Ηλιούπολη: Διανέμει δωρεάν οικιακούς κάδους ανακύκλωσης

μπλε κάδος ανακύκλωσης

Σε μια σπουδαία κίνηση για το περιβάλλον προχωρά η Ηλιούπολη, καθώς θα διανείμει στους δημότες της οικιακούς κάδους ανακύκλωσης δωρεάν.

Προκειμένου να γίνει πιο ενεργή η συμμετοχή στην ανακύκλωση, η Ηλιούπολη καλεί τους δημότες της να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα ενδιαφέροντος για να αποκτήσουν τους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης δωρεάν.

Την ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο facebook.

Το μήνυμα του Γιώργου Χατζηδάκη:

«Αγαπητοί συνδημότες,

Η οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Το μέλλον όλων και ιδιαίτερα των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνουμε εμείς σήμερα και γι’ αυτό σας καλώ, να αλλάξουμε όλοι μαζί συνήθειες και να συμμετέχουμε ενεργά στην ανακύκλωση.

Ανακυκλώνοντας προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε ξανά ζωή στα υλικά, που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν πιθανώς στην θάλασσα, στα ποτάμια και σε πολλά ακόμη μέρη που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται…

Με την αύξηση της ανακύκλωσης, η πόλη μας θα έχει λιγότερη ρύπανση και άμεση εξοικονόμηση εξόδων, αφού θα θάβει λιγότερα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των Δημοτικών Τελών και την οικονομική ελάφρυνση του Δημότη.

Γνωρίζω πως το να αλλάξουμε συνήθειες, ειδικά οι μεγαλύτεροι, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία ωστόσο είμαι βέβαιος πως βήμα-βήμα μπορούμε όλοι μαζί να τα πάμε καλύτερα!

Ενθαρρύνουμε την αλλαγή συνηθειών και διανέμουμε, δωρεάν και κατ’ οίκον, συναρμολογούμενους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης από ελαφρύ υλικό.

Φέρνουμε την ανακύκλωση στο σπίτι και στην οικογένεια, εκεί που δημιουργούνται οι αξίες και οι συνήθειες, ώστε από εκεί να ξεκινήσει η αλλαγή.

Καλούμε τους δημότες Ηλιούπολης να εκδηλώσουν την επιθυμία τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, με δεδομένο ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με τελικό στόχο σταδιακά να υπάρχει ένας κάδος σε κάθε σπίτι»

Μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα εδώ: https://forms.gle/NRZJbqNAUJsV3KuX8
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM