Χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε τα φυτά σας ζωντανά

spiti-me-phita-sto-esoteriko

Τα φυτά αποτελούν ένα από τα πιο βασικά στοιχεία για να ανανεώσουμε τον προσωπικό μας χώρο, δίνοντας λίγο χρώμα στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Ωστόσο, αρκετές φορές, καθώς δεν έχουμε τις γνώσεις, καταλήγουμε να ξοδεύουμε αρκετά λεφτά, αγοράζοντας φυτά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ξεραίνονται.

Δεν χρειάζονται γνώσεις γεωπονικής, για να κρατήσουμε τα φυτά μας ζωντανά, αρκούν μερικά tips που πρέπει να τηρούμε.

Ποια είναι αυτά;

  • Σωστή αποστράγγιση 

Μαζί με το χώμα, καλό θα ήταν να καλύψουμε το 1/3 της γλάστρας με χαλίκια, προκειμένου το νερό να μη λιμνάζει γύρω από τις ρίζες, αλλά να τρέχει ανάμεσα από τα χαλίκια.

  • Νερό και ήλιος

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Χρήσιμο θα ήταν, να κάνετε μια αναζήτηση σχετικά με το πόσο νερό χρειάζονται τα φυτά που έχετε. Συνήθως τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται έμμεσο φως, χωρίς να τα βλέπει κατευθείαν ο ήλιος. Παράλληλα, σε γενικές γραμμές αρκεί μια φορά την εβδομάδα ένα πότισμα. Προσοχή! Δεν ποτίζουμε το φυτό, αν βλέπουμε πως το χώμα είναι ακόμα υγρό.

  • Κούρεμα

Λίγο κλάδεμα αρκεί για να γίνει πιο δυνατό το φυτό σας. Κόψτε τα μαραμένα κλαδιά, για να γίνει ακόμα πιο όμορφο.

  • Μην τα αλλάζετε συχνά θέση

Τα φυτά προσαρμόζονται στη θέση που τα τοποθετείτε και συνηθίζουν. Αν βλέπετε πως ένα φυτό αναπτύσσεται σε μια συγκεκριμένη θέση, μην το μετακινήσετε.

  • Μεταφύτευση

Καθώς τα φυτά αναπτύσσονται, μεγαλώνουν και οι ρίζες τους. Έτσι, θα πρέπει να γίνεται μεταφύτευση σε μια πιο ευρύχωρη γλάστρα, προκειμένου να μην νιώθουν περιορισμένα.

Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι η μεταφύτευση είναι απαραίτητη:
  1. Κιτρίνισμα φύλλων
  2. Το φυτό δε μεγαλώνει
  3. Απαιτούν συνεχώς πότισμα, καθώς φαίνονται αφυδατωμένα
  4. Οι ρίζες βγαίνουν από τις τρύπες στο κάτω μέρος της γλάστρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM