Οι εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις μια νέα κουλτούρα και να μάθεις μια ξένη γλώσσα

Εάν μας έμαθε κάτι το πρώτο lockdown είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα,να αναθεωρήσουμε πράγματα για εμάς και να θέλουμε να εξερευνήσουμε όλο και περισσότερα πράγματα.

Το «Μένουμε Σπίτι» ήρθε και πάλι στην ζωή μας. Ο ελεύθερος χρόνος που οι περισσότεροι διαθέτουμε είναι άπλετος. Κάποιοι από μας επιλέγουν το  τρέξιμο για την εκτόνωση τους,μιας και τα γυμναστήρια είναι κλειστά. Κάποιοι άλλοι αφιερώνουν χρόνο στο «ξεσκόνισμα» της βιβλιοθήκης τους. Άλλοι πειραματίζονται  με την μαγειρική με σκοπό να δηλώσουν συμμετοχή στο master chef.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να δοκιμαστούν σε μια ξένη γλώσσα.

glossa language grammata

Είτε πρόκειται για τα Αγγλικά, που όλο λέμε ε εντάξει θα το πάρω του χρόνου το πτυχίο, είτε πρόκειται για μια εξωτική γλώσσα που δεν τολμούσαμε να ξεκινήσουμε  λόγω χρόνου ή χρημάτων,τώρα είναι η ευκαιρία

Η τεχνολογία μπορεί να μας διευκολύνει. Περνάμε που περνάμε ώρες πάνω σε μια οθόνη καθημερινά , ας χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της!

Ας δοκιμάσουμε λοιπόν τον εαυτό μας αν μπορεί να τα καταφέρει με τις παρακάτω εφαρμογές για να μάθει εύκολα και γρήγορα μια ξένη γλώσσα.

Τα καλύτερα 5+1 apps για να κάνουμε practice σε μία ξένη γλώσσα:

grammata abc karameles

Babbel – learn languages

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να μάθετε 13 γλώσσες μέσα από την ποικιλία μαθημάτων που προσφέρει. Η εφαρμογή υποστηρίζει ακρόαση, γραφή και ομιλία που βοηθάνε στην εκμάθηση του λεξιλογίου. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ασκήσεις γραμματικής, προφοράς και όπως σε κάθε σχολείο έτσι και εδώ η εφαρμογή εξετάζει την πρόοδο σας, πληρώνοντας μία μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Duolingo- Learn languages free

Αυτή η εφαρμογή θα σας διδάξει δωρεάν άπειρες γλώσσες όπως ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, αγγλικά και πολλές άλλες. Η εφαρμογή σας παρέχει μια διασκεδαστική εμπειρία μάθησης, με την μικρή κουκουβάγια να μεγαλώνει σε κάθε σωστή απάντηση και σε κάθε λάθος να χάνει ζωή. Επίσης μπορείτε με αυτή την εφαρμογή να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

 inqapp- Languages Assistance

Η εφαρμογή αυτή λύνει το πρόβλημα επικοινωνίας, αφού αντί να έχουμε αυτοματοποιημένη μετάφραση, απαντούν φυσικοί ομιλητές στη γλώσσα που επιθυμούμε.

goodbye adios

Mondly

Ίσως η πιο εύκολη από όλες τις εφαρμογές που θα μπορούμε να κατεβάσουμε γιατί μιλάει ελληνικά. Με την ολοκλήρωση ενός μαθήματος και επιστρέφουμε ξανά μετά από κάποιες ώρες για το επόμενο.

Drops

Με το drops μπορούμε να μάθουμε πάνω από 36 ξένες γλώσσες με τα μαθήματα να διαρκούν μόλις 5 λεπτά κάθε μέρα.

fotografiki mixani taksidiotikos odigos

Rosetta Stone

Είναι το παλιό “Duolingo”. Μπορούμε να μάθουμε ολοκληρωμένες γλώσσες αλλά και επιλεγμένο λεξιλόγιο σε συγκεκριμένες θεματικές. Αν για παράδειγμα σκέφτεστε να πάτε κάποια στιγμή στην ταξιδάκι στην Ιταλία– γιατί έχουμε και covid βρε αδερφέ- μπορείτε να προπονηθείτε και να παραγγείλετε εύκολα σε ένα εστιατόριο την αγαπημένη σας pasta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM