3+1 αντικείμενα που νοσταλγούμε από τα ’90s

policromi-ikona-me-ti-lezanta-90s

Οι περισσότεροι από εμάς αναπολούμε τη δεκαετία των ’90s, τότε που η καθημερινότητα φαινόταν πιο απλή και αθώα.

Πλέον με την τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τους ρυθμούς να γίνονται όλο και πιο έντονοι, αρκετοί άνθρωποι γυρνάνε στα ’90s.

Σε ένα παρελθόν πιο ήρεμο, που μας γέμιζε με ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές. Σε ένα παρελθόν, που πλέον αποτελεί καταφύγιο για την πλειονότητα των ανθρώπων, που θέλουν να χαθούν στις σκέψεις τους.

Όμως τι ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη δεκαετία του ’90;

Αντικείμενα απλά και καθημερινά που δεν «επενέβαιναν» άμεσα στη ζωή των ανθρώπων. Πράγματα, στα οποία καταφεύγαμε όταν εμείς το θέλαμε. Χωρίς τις ειδοποιήσεις στο κινητό ανά πέντε λεπτά, που μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε «παρόντες» σε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

Σαν μια επιτακτική ανάγκη να σπαταλήσουμε τον χρόνο μας σε κάτι που δεν μας ενδιαφέρει. Ειδάλλως δεν υπάρχουμε..

Παρακάτω θυμόμαστε τα αντικείμενα που καθόριζαν την παιδική και εφηβική μας ηλικία σε μια εποχή που φαντάζει τόσο μακρινή, αλλά και τόσο αναγκαία.

Walkman/Discman

walkman-tin-dekaetia-ton-90s

Στην αρχή με κασέτες και μετά με CD, το να βρεις τα μουσικά κομμάτια που σου άρεσαν αποτελούσε ένα είδος μυσταγωγίας. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα εύχρηστο λόγω μεγέθους, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι το θυμούνται με ιδιαίτερη νοσταλγία.

Waterful ring toss

pechnidi-waterful-ring-toss-ton-90s

Ναι εκείνο το παιχνιδάκι με το νερό, όπου σκοπός ήταν να βάλεις τα «δαχτυλίδια» σε στύλους. Συνήθως μας έσπαγε τα νεύρα, αλλά είχε τη χάρη του. (Όποιος γνωρίζει την ονομασία του στα ελληνικά – αν υπάρχει – να μας διαφωτίσει παρακαλώ)

Game boy 

game-boy-tou-90

Η πρώτη φορητή συσκευή της Nintendo, που όλοι θυμόμαστε. Από τις μεγάλες γκρι παιχνιδοκασέτες, που ανταλλάσσαμε με τους συμμαθητές μας μέχρι το φύσημα που ρίχναμε, όταν αυτές κολλούσαν.

View Master

pechnidi-view-master-sta-90s

Αγαπημένη συνήθεια, που μας ταξίδευε σε άλλους κόσμους μέσω 3D εικόνων. Σαν ένα είδος κινηματογράφου αποκλειστικά για εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ