Πάτρα: Ξεκίνησε το πιο διάσημο καρναβάλι! (pics)

Πάτρα: Ξεκίνησε το πιο διάσημο καρναβάλι! (pics)

Τελετή έναρξης για το πιο διάσημο καρναβάλι, σήμερα στην Πάτρα.

Οι δράσεις άρχισαν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον Τελάλη να στέλνει το χαρμόσυνο μήνυμα, την πιο ασφαλή, υγιή και αυθεντική νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Στις 10 το πρωί ο Τελάλης με το μουσικό άρμα ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Ρίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγ. Γιώργης (δεξιά), Σώμερσετ, Ευοί Ευάν, αριστερά Ζαϊμη, Διγενή Ακρίτα αριστερά, Νέα Εθνική Οδός, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τριών Συμμάχων.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων (ώρα συγκέντρωσης: 11 το πρωί) ξεκίνησε πομπή με τη δεκαμελή ομάδα ακροβατικής γιόγκα X-Saltibagos-acro yoga, την μπάντα πνευστών Ουλαλούμ, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, μασκαράτες (μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων), καρναβαλιστές και λοιπούς και στο τέλος το μουσικό άρμα με τον Τελάλη και τη φυσική παρουσία της Μαρίας Αγουρίδη (για πρώτη φορά γυναίκα στον ρόλο) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο δίνοντας στο κέντρο της πόλης γιορτινό καρναβαλικό χρώμα.

Την πομπή καλωσόρισε  στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, παρέλαβε  το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήρα Κουρή. Την εκδήλωση σφράγισε  το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους . Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, την 1η Μαρτίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: patratora.news