Αμάρι, κρητικές γεύσεις: Γευστικό new entry στο Χαλάνδρι, όπου θα πας και θα ξαναπάς (slideshow)

 Στην πλειάδα των νέων μπαρ, εστιατορίων, καφέ που θα βρεις στην Aττική -και όχι μόνο- ξεχωρίσαμε το Aμάρι, κρητικές γεύσεις.  

Στο αγαπημένο, ούτως ή άλλως, Χαλάνδρι, μια ανάσα μακριά απ' την πλατεία Κένεντι, με κρητική κουζίνα που όχι μόνο δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, αλλά κάθε φορά που θα σπεύδεις εκεί κοντά και θα είσαι ένα τσακ ή παραπάνω πεινασμένος κι έτοιμος να δοκιμάσεις μια ή παραπάνω νοστιμιές, θα σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό. Αν μπορώ να πω αυτόματα, ναι, η δόκιμη λέξη αυτή είναι.

Σ΄ένα λιτό και συγχρόνως φιλόξενο περιβάλλον, άλλωστε αυτό επιδιώκουν και οι επικεφαλής του να περάσουν ως μήνυμα στον κόσμο, μεταξύ των άλλων θα γευτείς εκπληκτική σαλάτα με σταμναγκάθι, γραβιέρα απ' τη Μεγαλόνησο (εννοείται) κι ένα ειδικό ντρέσινγκ με βινεγκρέτ που περιλαμβάνει και λιαστή τομάτα και κάπαρη! Το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό και τη διαφοροποιεί απ' τις άλλες, γνωστές σαλάτες με σταμναγκάθι. Μετά τη σαλάτα σου, θα συνεχίσεις ακάθεκτος.

Ώρα για πολύ μαμ!

Μια κλασική, αγαπημένη συνταγή και εξαιρετικά δημοφιλής είναι το γαμοπίλαφο και εδώ απλώς να πούμε respect. Σας αφήνουμε να το γευτείτε και να μας πείτε τη γνώμη σας. Η clientele του μαγαζιού, που αυξάνεται και πληθύνεται με το πέρασμα των ημερών, εξάλλου, δεν έχει κλείσει ούτε ένα μήνα, το "προσκυνά".

Η επιλογή του σεφ -πρόκειται για μια πολυθερμιδική μαγειρική πανδαισία, που σερβίρεται κατ' αποκλειστικότητα Παρασκευή και Σαββατοκύριακο- ακούει στο αρνάκι "οφτό". Αυθεντικός κρητικός τίτλος -ασφαλώς- με το αρνάκι να σιγοψήνεται για πέντε ώρες με plus point τις αμπελόβεργες και ανάμεσα στα αρωματικά του βότανα, το δεντρολίβανο. Ε, δεν θα σας αποκαλύψω και όλα τα μυστικά του σεφ. Σερβίρεται με πατάτες χοντρές και είναι μούρλια.

Όσο για το κόστος κατ' άτομο, είναι περί τα 15 ευρώ, ενώ θα βρεις γκάμα και σε κρασιά και μπίρα. Highlight, η σπιτική ρακή.

Συμπέρασμα; Πρόκειται για κατεξοχήν value for money κομμάτι της πόλης, με τις πιο νόστιμες προτάσεις που δεν θα... χορταίνεις. Καλή μας (και καλή σας) όρεξη, που -το πάμε το στοίχημα- θα σας ανοίξει περισσότερο, άμα τη αναγνώσει του εντυπωσιακού του καταλόγου. 

TIP 

Το Αμάρι του Κώστα Κουτελιδάκη, που ήδη έγινε το talk of the town, λειτουργεί καθημερινά απ' τη μία το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα.

Τηλέφωνο:  211013 3004 Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 77, Χαλάνδρι ΕXTRA TIP 

Διοργανώνει, όπως έχετε ήδη υποψιαστεί, και εκδηλώσεις για φιέστες και όχι μόνο.

e-mail: [email protected]