Πατρινό Καρναβάλι για πάντα (pics)

Το Καρναβάλι της Πάτρας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες καρναβαλιστές απ’ όλη την Ελλάδα.

 

Αποτελεί την μεγαλύτερη και την παλιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα, με 190 χρόνια ιστορίας. Ένα φαντασμαγορικό σύνολο εκδηλώσεων με χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών.

Αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Κορυφώνονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, την παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και με το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας.

Φέτος, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1  Μαρτίου όπου θα ξεκινήσει το μεσημέρι και θα κορυφωθεί αργά το βράδυ με το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Αν δεν έχεις πάει ποτέ στο Καρναβάλι της Πάτρας, φέτος, είναι ευκαιρία να το κάνεις και να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο. Βέβαια, θα πρέπει να φροντίσεις νωρίτερα για την διαμονή σου, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα αρκετό καιρό πριν.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η Πάτρα φοράει τα γιορτινά της  και όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM