Καθαρά Δευτέρα: Πού να κάνεις «κούλουμα» στην Αθήνα; (pics)

Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα και δεν θα πραγματοποιήσεις απόδραση καθώς οι υποχρεώσεις σου δεν στο επιτρέπουν;

Εμείς, έχουμε την λύση για να περάσεις εξίσου όμορφα και στην Αθήνα.

Να βγεις, να περπατήσεις στη φύση, να πετάξεις τον χαρταετό σου και ν’ απολαύσεις μια όμορφη μέρα, εάν ο καιρός σταθεί σύμμαχός σου.

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όσοι μένουν νοτιότερα το επισκέπτονται συχνά, αλλά την Καθαρά Δευτέρα αποτελεί πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους. Πέρα από τον χώρο που προσφέρεται για το πέταγμα του χαρταετού και το στρώσιμο των μεζέδων στο φροντισμένο γκαζόν του, για ακόμη μια χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Λόφος Φιλοπάππου 

Γνωστός για το Αστεροσκοπείο, την Πνύκα αλλά και ως δημοφιλέστατος προορισμός για τα Κούλουμα των Αθηναίων. Κλασική αξία για πολλούς, κάθε χρόνο «στολίζεται» με πλήθος χαρταετών, ενώ ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδήλωσης, η οποία συνήθως περιλαμβάνει ξέφρενο γλέντι με δημοτικά τραγούδια.

 

Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Το παραδεισένιο Δάσος της Καισαριανής κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα έχει την τιμητική του. Εκεί, μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας, να  επιδοθείτε σε περιπάτους στα καταπράσινα μονοπάτια, να απολαύσετε τη φύση και να κάνετε πικ-νικ.

 

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Ένας ανεξερεύνητος θησαυρός, ιδανικός για πέταγμα χαρταετού αλλά και να χαλαρώσετε στα τραπεζάκια γύρω από τη λίμνη. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης, έκτασης 1.200 στρεμμάτων. Παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα, πολιτιστικοί σύλλογοι και άφθονη λαγάνα υπόσχονται επιτυχημένα Κούλουμα.

 

Άλσος Συγγρού

Γνήσια Κούλουμα εγγυάται στους πιο βόρειους και το Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι. Απλώνεται σε 950 στρέµµατα, διαθέτει μονοπάτια για βόλτες και ποδήλατο, καταπράσινα σημεία με πεύκα για το καθιερωμένο καθαροδευτεριάτικο πικ-νικ αλλά και πλατιά ξέφωτα για απλωθεί η καλούμπα και να ξεκινήσουν οι πτήσεις του χαρταετού.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM