Γύθειο: «Αλίμονο στους Νέους» - Μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεμοιράκου (pics)

Γύθειο Λακωνίας: Η θεατρική παράσταση είναι εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία του Αλέκου Σακελλαρίου, «Αλίμονο στους Νέους».

Πρόκειται για μια πολυαγαπημένη ελληνική παραλλαγή του μύθου του Φάουστ, όπου ένας ηλικιωμένος αστός που πιστεύει ότι μόνο τα νιάτα φέρνουν την ευτυχία και όχι τα χρήματα, είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του.

Την παράσταση «Αλίμονο στους Νέους» σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δεμοιράκος, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Σταυρούλα Τζανή, Χαρίλαος Τζανετάκος, Θοδωρής Κοιλάκος και Λία Μαμάκου .

Συμμετέχουν οι: Βικτώρια Δεμέστιχα, Γιάννης Κουλουριανάκος, Λεωνίδας Καλαποθάκος, Ανθή Πιπίλιου, Λίνα Γεωργακάκου, Βιργινία Παπαδάκη, Βίκυ Λαμπράκη, Γιάννης Λεβεντάκης, Γιάννης Μαμάκος, Πιέρρος Τσατσούλης.

Η θεατρική παράσταση θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου, στις 21-24 Φεβρουαρίου.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Δεμοιράκος δήλωσε στο News2u.gr: «Οι επιρροές μου έρχονται κυρίως από το χώρο του κινηματογράφου, συγκεκριμένα τον αμερικανικό κινηματογράφο του Steven Spielberg και του Robert Zemeckis. Με ελκύει η μαγεία του άγνωστου και το κάλεσμα της περιπέτειας, τα βρίσκω αναγκαία αντίδοτα στις αντιξοότητες της ζωής, που έχουν την τάση να μας κάνουν κυνικούς και απαθείς με τα χρόνια.

Τα βασικά συστατικά που μπορούν κα κάνουν μια παράσταση επιτυχημένη είναι διαχρονικά -μια καλή ιστορία και μια ομάδα από χαρισματικούς ηθοποιούς σε συνδυασμό με πολλή δουλειά. Όλα τα άλλα είναι γαρνιτούρα.

Αυτή είναι η 5η θεατρική διασκευή της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Ανατολικής Μάνης, και η πρώτη μου με την ομάδα. Δημιουργώντας παραστάσεις για το δήμο Ανατολικής Μάνης σημαίνει ότι τα θεατρικά έργα που επιλέγουμε πρέπει να είναι για ένα ευρύ κοινό. Για αυτό φέτος επιλέξαμε το "Αλίμονο στους Νέους" του Αλέκου Σακελάριου. Δουλέψαμε πολύ σκληρά να κάνουμε μια ιδιαίτερη διασκευή της ιστορίας, μια εκδοχή που μας εκφράζει και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι με το αποτέλεσμα».

Η Σταυρούλα Τζανή, που πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Ρίτας, δήλωσε: «Αυτό που με ιντρίγκαρε να θέλω να ενσάρκωσω το ρόλο της Ρίτας είναι πως πρόκειται για μια γυναίκα που δεν θα μπορούσα ποτέ να ήμουν στην πραγματική μου ζωή. Μια κοπέλα τη δεκαετία του ‘60 βρίσκεται σε ένα δίλημμα μεταξύ αγάπης ή χρήματος. Λόγω του χαμηλού οικονομικού επιπέδου της, η απόφαση για εκείνη ήταν μονόδρομος. Αναγκάζεται να εκμεταλλευτεί την ομορφιά της χάριν του συμφέροντος και προχωράει σε ένα πλούσιο αλλά ταυτόχρονα αταίριαστο γάμο για εκείνη, ο οποίος της φυλακίζει κάθε συναίσθημα.

Το μήνυμα που θελουμε να περάσει η παράσταση που ανεβάζουμε είναι να μην αφήνουμε την αγάπη να γίνεται θύμα της κοινωνικής αντίληψης της κάθε εποχής».

Ο Θοδωρής Κοιλάκος, στο ρόλο του Ανδρέα, είπε: «Αυτό που με παρότρυνε να ενσαρκώσω το ρόλο είναι ότι έπρεπε να δημιουργήσω δύο χαρακτήρες, έναν του Ανδρέα που είναι μεγάλος σε ηλικία, συνειδητοποιημένος και λίγο ονειροπόλος, και αυτόν του Ανδρέα που είναι νέος, με πολλή όρεξη και τρέλα. Και οι δύο χαρακτήρες αποτελούν το ίδιο πρόσωπο, οπότε θα έπρεπε να έχουν την ίδια βάση, αλλά να έχουν αλλαγές στην κίνηση.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που μας δίνει η ζωή, να ζούμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία και να μη ζητάμε παραπάνω γιατί ο έχων πολλά χάνει και τα λίγα».

Ο τρίτος εκ των πρωταγωνιστών, Χαρίλαος Τζανετάκος, που ενσαρκώνει το ρόλο του Αγησίλαου, δήλωσε: «Ο Αγησίλαος ειναι ένας ηλικιωμένος κύριος που ξέρει πως η δύναμη για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις ειναι τα λεφτά. Και το εκμεταλλεύεται. Ειναι ρεαλιστής, σε αντίθεση με τον ονειροπόλο Ανδρέα».

Η Λία Μαμάκου, που υποδύεται τη μητέρας της Ελένης, δήλωσε: «Ο ρόλος αφορά μια γυναίκα, μητέρα και χείρα στο 1960 που προσπαθεί να "πουλήσει" την κόρη της όσο πιο ακριβά μπορεί για να γλιτώσουν από τη φτώχεια. Έχει πολύ ενδιαφέρον το πόσο δεύτερο ρόλο παίζει η αγάπη μπροστά στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και πόσους συμβιβασμούς πρέπει να κάνουν. Αυτή η γυναίκα κινεί τα νήματα για να πείσει την κόρη της ποιο είναι το καλύτερο για αυτή, και κατ' επέκταση και για την ίδια. Δεν είναι τόσο σκληρή όσο φαίνεται αλλά το χάσιμο του άντρα της, η μεγάλη και προβληματική κόρη της και η ανέχεια, την έκαναν να σκληρύνει και να προσπαθεί να ζήσει ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό πιστεύει οτι μπορεί να το πετύχει μόνο μέσα από τη μικρή της κόρη, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να κάνει έναν πλούσιο γάμο».

 

Δείτε τις φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης «Αλίμονο στους Νέους»:

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM