Αποκλειστικό: «Βράζει» η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από τον Covid-19

«Βράζει» η Ζώνη από τον Covid-19 - «Δεν υπάρχουν έλεγχοι, δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα προστασίας»

Οι μαζικοί χώροι δουλειάς εκπέμπουν SOS από τη διασπορά του Covid-19 σε μια χρονική στιγμή που, παρά τις απαγορεύσεις, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν δείχνει να μειώνεται.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ επίσημο έλεγχο.

Συνδικαλιστές αναφέρουν πως οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων έχουν αποστείλει έγγραφο στον ΕΟΔΥ, με το οποίο ζητούν την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης στους χώρους δουλειάς, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από τον αρμόδιο φορέα.

Η ανησυχία μάλιστα ήταν τέτοια, που με έγγραφό τους οι εργαζόμενοι προς τις επιχειρήσεις ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας της Ζώνης ζήτησαν να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Πράγματι, οι επιχειρηματίες δέχτηκαν, και από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν τα κατά χώρους δουλειάς τεστ, με τα πρώτα αποτελέσματα να μην είναι ενθαρρυντικά.

Μέχρι και σήμερα οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε ναυπηγεία και κάποια καρνάγια κάνουν λόγο για πάνω από 50 θετικά κρούσματα, όπως μας ανέφεραν αποκλειστικά συνδικαλιστές της Ζώνης.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ για να επιβεβαιώσουμε την κατάθεση αιτήματος διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης κορονοϊού από συνδικαλιστικούς φορείς της Ζώνης, με τον ΕΟΔΥ να μην επιβεβαιώνει την πληροφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM