Βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων: Τι ισχύει από αύριο Δευτέρα

Τι ισχύει από Δευτέρα 1η Μαρτίου για τις βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων

Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε θα πρέπει οι εργοδότες να δώσουν νέα βεβαίωση μετακίνησης στους εργαζόμενούς τους.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν παραδώσει στους εργαζόμενούς τους τις νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος κατά ανώτατο όριο έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Παράλληλα από την Τρίτη 9 Μαρτίου οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις κίνησης οι οποίες δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,

β) τηλεργασία και

γ) νόμιμη άδεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Μαλεσίνα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών, της Π.Ε. Φθιώτιδας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19 μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM